"Δες το λίγο, είναι φίλοι μας": Το ντοκουμέντο που κατέρριψε τους ισχυρισμούς Αλαφούζου

Μία από τις ερωτήσεις που έκανε η Αννέτα Καββαδία προς τον Θέμη Αλαφούζο ήταν κατά πόσο η διοίκηση του ομίλου παρεμβαίνει στο δημοσιογραφικό έργο υπέρ επιχειρηματικών ομίλων, με τον κ. Αλαφούζος να βιάζεται να απαντήσει.

57c8286b1dc52461108b46b3

«Δεν παρεμβαίνουμε υπέρ επιχειρηματικών ομίλων» ήταν η απάντηση του εκδότη στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια ΜΜΕ & κομμάτων, λίγα δευτερόλεπτα πριν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του παρουσιάσει το ντοκουμέντο που κατέρριπτε τον ισχυρισμό του.


Ο εκδότης της «Καθημερινής» δεν θυμόταν το «ατύχημα» που είχε συμβεί στην εφημερίδα την 1η Νοεμβρίου του 2009, όταν στο ρεπορτάζ «Προεκλογικές εντάξεις στην Ψηφιακή Σύγκλιση» που δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της «Καθημερινής» υπήρχε και μια φράση που δεν μοιάζει απόρροια δημοσιογραφικού έργου.

Συγκεκριμένα, αποτελούσε μήνυμα του δημοσιογράφου προς τη διεύθυνση για να «δουν λιγάκι» την αναφορά στην προεκλογική ένταξη ενός προγράμματος με δικαιούχο το γνωστό Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (που είχε ιδρύσει ο Λάζαρος Εφραίμογλου).

«ΛΕΟ, δες το λιγάκι, γιατί είναι φίλοι μας αυτοί» σημειωνόταν στη φράση που τυπώθηκε σε χιλιάδες αντίτυπα της Καθημερινής. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ατύχημα οδήγησε στην απόλυση τον υπεύθυνο ύλης της εφημερίδας και όχι τον συντάκτη, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «ΛΕΟ» ήταν ο αρχισυντάκτης και ο «Ζήρας» ο βοηθός αρχισυντάκτη. 


Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…