Δεν "σπάει αυγά" ο Παρασκευόπουλος: "Ελάτε να τα βρούμε" απαντά στο εισαγγελικό πραξικόπημα για τις λίστες

Τη μέση οδό φαίνεται πως αναζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, μετά την ανακοίνωση – πραξικόπημα τ

paraskeuopoulos

Τη μέση οδό φαίνεται πως αναζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, μετά την ανακοίνωση – πραξικόπημα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, που μετατρέπει για άλλη μια φορά τη δικαιοσύνη σε υποχείριο μικροπολιτικής.

Συγκεκριμένα, μέσω της ανακοίνωσης, η Ένωση εναντιωνόταν στην τροπολογία που νομιμοποιούσε αποδεικτικά στοιχεία ερευνών διαφθοράς, με το επιχείρημα ότι αυτή εκφράζει σκοπιμότητες και επικινδυνότητες σε βάρος της συνταγματικής επιταγής. Όπως απεδείχθη στη συνέχεια, πέντε εισαγγελείς μέλη του ΔΣ, η πλειοψηφία δηλαδή, παραιτήθηκαν καταγγέλλοντας πως δεν ρωτήθηκαν ούτε συμφώνησαν ποτέ σε μια τέτοια ανακοίνωση.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ζητά να σταθμιστούν οι συνταγματικά κατοχυρωμένες αξίες. Από τη μια το απόρρητο και η προστασία των προσωπικών δεδομένων και από την άλλη το δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφεύγει στα δικαστήρια για να βρει το δίκιο του. Στη συνέχεια, όμως, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για μεροληπτική αντίληψη της Ένωσης, τονίζοντας πως δεν άκουσε κανέναν εισαγγελέα να κάνει λόγο για το ότι «παρακάμπτεται η απονομή δικαιοσύνης». Παρόλα αυτά, ο υπουργός, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», δεν θέλησε να ανεβάσει περαιτέρω τους τόνους, αφού ανήγαγε τη διαφωνία της Ένωσης σε επιστημονική άποψη.

Ο κ. Παρασκευόπουλος εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι στα παραπάνω ζητήματα πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση, «με κριτήρια στάθμισης» και υπογράμμισε ότι η αντίρρηση και η διαφωνία είναι δικαίωμα και άποψη επιστημονική.

«Η νομική επιστήμη είναι μια επιστήμη της διαφωνίας. Εάν έχουμε μια δημόσια ανακοίνωση ενός οργανισμού και κάποιοι έχουν μια άποψη ότι είναι λάθος πρέπει να σωπαίνουμε, αν πιστεύουμε ότι είναι λάθος;» αναρωτήθηκε.

«Πιστεύω ότι την άποψη που εξέφρασα ο ίδιος και εξέφρασε και το υπουργείο είναι ορθή. Έχουμε να κάνουμε με μια στάθμιση συμφερόντων συνταγματικών, είναι συνταγματικά προστατευόμενο αγαθό η απονομή της δικαιοσύνης, το δικαίωμα να μπορεί να πάει κάποιος στο δικαστήριο να βρει το δίκιο του» είπε και συμπλήρωσε:

«Δεν άκουσα από τους εισαγγελείς όμως να αναφέρονται σ’ αυτό το θέμα, στο ότι παρακάμπτεται η απονομή της δικαιοσύνης».

Ξεκαθάρισε ότι η άποψη του υπουργείου και του νομοθέτη που ψήφισε το συγκεκριμένο νόμο δεν ήταν, όπως είπε, ότι πρέπει να πάμε μονόπλευρα στην άλλη πλευρά, αλλά να ζυγίσουμε τα συνταγματικά αγαθά και τις συνταγματικές καταστάσεις.

«Δεν είπαμε ότι ενδιαφέρει μόνο η απονομή της δικαιοσύνης και δεν ενδιαφέρει καθόλου ο τρόπος κτήσης των αποδείξεων» είπε χαρακτηριστικά. 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…