Δένδιας: Περιμένουμε αντίποινα της Ρωσίας

Ο ΥΠΕΞ  περιμένει αντίποινα από την Ρωσία λόγω της απέλασης των 12 μελών της διπλωματικής αποστολής, ενώ εμμέσως πλην σαφώς δεν κρύβει  την απογοήτευσή του για την έκβαση μιας διαδικασίας που προκάλεσε το φιάσκο της ομιλίας του Β. Ζελένσκι στο Κοινοβούλιο μετά τη συμπερίληψη μηνυμάτων των εκπροσώπων του νεοφασιστικού τάγματος Αζόφ

  Γαλάζιο κομφούζιο προκάλεσε το φιάσκο της ομιλίας του Β. Ζελένσκι στο Κοινοβούλιο μετά τη συμπερίληψη -στο σχετικό βίντεο- μηνυμάτων των εκπροσώπων του νεοφασιστικού τάγματος Αζόφ. Το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιβαρύνει το γεγονός ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.  Κάτι που επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς, και ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας  μιλώντας στο «7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών» .

Εστιάζοντας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει μια σαφή τοποθέτηση, που πηγάζει από τις πάγιες διαχρονικές αρχές της ελληνικής και της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών και των δικαιωμάτων που πηγάζουν από τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και ασκεί μια πολιτική αξιών. Υπό αυτή την έννοια, κατέστησε σαφές, η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα απέναντι στην Ουκρανία, όπως θα στεκόταν αλληλέγγυα απέναντι σε κάθε χώρα που υφίστατο εισβολή. «Είναι προφανές ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια χώρα που υπέστη εισβολή και οι θέσεις της Ελλάδας απέναντι στην Ουκρανία είναι ακριβώς οι θέσεις της χώρας απέναντι στο κυπριακό πρόβλημα».