ΔΧ

Δημήτρης Χατζηνικόλας

Δένδιας, Καραμανλής, Μητσοτάκης και στη μέση το Αιγαίο

Προειδοποίηση «Καραμανλικών» προς Μητσοτάκη η στάση Δένδια στην Τουρκία;

Έντονη συζήτηση έχει προκαλέσει στις πολιτικούς και διπλωματικούς κύκλους και στην Αθήνα η on camera αντιπαράθεση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλουτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα.

Και αυτό διότι όλο το προηγούμενο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση απαντούσε σε όσους εξέφρασαν επιφυλάξεις για αυτή τη συνάντηση, λόγω των τουρκικών προκλήσεων, ότι η Αθήνα δεν τρέφει αυταπάτες και ότι το μόνο το οποίο επιδιώκει είναι να κρατηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Τώρα, μετά τα όσα διημείφθησαν μεταξύ των δύο υπουργών εξωτερικών μπροστά στις κάμερες, ο φιλικός προς την κυβέρνηση Τύπος στην Ελλάδα διαρρέει ότι ο Ν. Δένδιας είπε όσα είπε σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεμπροστιάζοντας τον Τούρκο ομόλογό του.

Επειδή όμως είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, πριν και μετά τη συνάντηση, προκαλεί απορία το γεγονός ότι το ανέβασμα των τόνων από τον Νίκο Δένδια, ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας με άριστες σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή, ήρθε λίγες μέρες μετά τη δημόσια αντιπαράθεση του πρώην πρωθυπουργού με τον Κώστα Σημίτη με αιχμή τα ελληνοτουρκικά και ειδικά το Αιγαίο.

Για κάποιους δηλαδή η στάση Δένδια, όχι μόνο δεν ήταν σε συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά αποτέλεσε και ένα ηχηρό μήνυμα ισχυρών κύκλων μέσα στη Νέα Δημοκρατία προς τον σημερινό πρωθυπουργό, να μην τολμήσει να προχωρήσει σε γραμμή Σημίτη ειδικά στο Αιγαίο.

Μαίρη Χρονοπούλου: Το σοβαρό ατύχημα που την οδήγησε στην εντατική – Ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές (Video)

Μαίρη Χρονοπούλου: Το σοβαρό ατύχημα που την οδήγησε στην εντατική – Ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές (Video)

Η γυναίκα μπήκε στο σπίτι και το πρώτο πράγμα που αντίκρισε, ήταν η ηθοποιός στο…