Δένδιας για Predator: Εάν κάποιος με παρακολούθησε έγινε υπόλογος κακουργήματος στον μισό πλανήτη

Σφαγή με «διπλωματικό» γάντι κατά... παντός υπευθύνου

Με διπλωματικό… γάντι έγιναν οι αναφορές του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο σκάνδαλο των υποκλοπών, την παρακολούθηση του ίδιου, αλλά και το τεράστιο ζήτημα της εξαγωγής του Predator από την Ελλάδα προς χώρες της Αφρικής.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Όλγα Τρέμη και το newsbomb, ο κ. Δένδιας, αφού εξέφρασε τυπικά τις αμφιβολίες του σχετικά με το αν πράγματι έχει παρακολουθηθεί από το Predator, όπως είχε αποκαλύψει το Documento, έσπευσε να ρίξει αιχμηρά βέλη, κατά… παντός υπευθύνου ωτακουστή.

«Κατ’ αρχήν, δεν μπορώ να αποδεχτώ τη βεβαιότητα ότι υπήρξε κάποιος που προέβη στο απονενοημένο διάβημα να παρακολουθεί υπουργό Εξωτερικών μιας χώρας. Αν αυτό εγένετο, αυτός παραβίασε την έννομη τάξη στις μισές χώρες του πλανήτη. Σε μερικές από αυτές, αυτό δεν γίνεται αντιληπτό ως κάτι ιδιαίτερα ελαφρύ. […] Θεωρώ ότι παρά το τι κυκλοφόρησε θα υπήρξε η λογική αυτοσυγκράτηση σε κάποιον να μην καταστήσει τον εαυτό του υπόλογο εγκληματικής πράξης σε βαθμό κακουργήματος στον μισό πλανήτη», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ερωτόμενος για το θέμα της εξαγωγής του Predator από την Ελλάδα προς χώρες της Αφρικής (ενδεχομένως και του Σουδάν που τώρα μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο), ο κ. Δένδιας δεν έκρυψε την αμηχανία του απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις.

Ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την εξαγωγή του Predator, κάνοντας έμμεση αναφορά στον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιάννη Σμυρλή, υπενθυμίζοντας ότι έχει παραιτηθεί από τη θέση του μετά τις αποκαλύψεις.