Newsroom

Newsroom

Δένδια, "Στον κόσμο όσο περπάτησα, λαδιές δεν έχω κάνει…"

Ανεβασμένος σε μια ταράτσα και κοιτώντας από ψηλά έχεις εκείνη την περίεργη αίσθηση πως την έβαλες την μπουγάδα, πως στέκεσαι για λίγο μακριά από τα προβλήματα μ’ εκείνη τη μυρωδιά λεβάντας από το μαλακτικό να σου χαϊδεύει τα ρουθούνια και να σου θυμίζει το χωριό και πως όταν κατέβεις θα τα αντιμετωπίσεις όλα με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

58a6eaa41dc5240b4c8b45a1

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Παρομοίως και όταν διαβάζεις την εφημερίδα σου ένα Κυριακάτικο πρωινό πίσω από το τζάμι. Η εφημερίδες είναι ένα μπαλκόνι με θέα για τους απλούς ανθρώπους σαν εσένα κι εμένα. Άλλος βλέπει στο βάθος τα κύματα, άλλος πίσω του την κορυφογραμμή κι άλλος κάτω από τα πόδια του τη θάλασσα από μπετόν να γυαλίζει στον χειμωνιάτικο ήλιο.

Οι εφημερίδες γράφουν για μας μαζί με μας. Συμμετέχουμε, ενημερωνόμαστε, γνωρίζουμε, μαθαίνουμε, μοιραζόμαστε, ελέγχουμε κι από Δευτέρα ξέρουμε κάτι περσότερο…

Γι αυτό η δημοσιογραφία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφήνεται στα χέρια αργυρώνητων τσαρλατάνων. Ιδιοτελών ανθρώπων χωρίς ηθικούς φραγμούς οι οποίοι λόγω κρίσης βρίσκουν εντός τους και τη νομιμοποιητική βάση πάνω στην οποία χτίζουν τις όποιες ανομίες τους.

Ο κ. Δένδιας προχθές στην ΕΡΤ, στην εκπομπή ενός από τους πιο αξιοπρεπείς συναδέλφους (δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο) του Π. Χαρίτου (το ήθος και η διαδρομή του επιβραβεύτηκε στην ημεδαπή με μια μεταμεσονύκτια εκπομπή στο κρατικό κανάλι!), ήταν κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικός:

«Έχετε συνειδησιακό πρόβλημα με την εφημερίδα στην οποία εργάζεστε», είπε στον εμβρόντητο συνάδελφο της Καθημερινής επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει τη μονοκαθεδρία του Άρη Πορτοσάλτε και μετά άρχισε τις καντρίλιες για τα Παναθηναϊκά αισθήματα του Αλαφούζου!

«Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες» έγραφε ο Αλμπέρ Καμύ και προφανώς ο κ. Δένδιας δεν δίνει μία ούτε για τον Καμύ, ούτε για την ακεραιότητα.

Παρομοίως, δεκάρα δεν δίνουν οι χθεσινοί «σωματοφύλακες» των καναλιών, για την Digea (δηλαδή πάλι τα κανάλια) που προσπαθεί να ρίξει «μαύρο» στο Mega που πριν από λίγους μήνες προστάτευε από τα νύχια του «υπουργού καναλάρχη».

Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους που ο Ψυχάρης έκλεισε τον ΔΟΛ και που οι εκδότες δεν πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους την ώρα που «σήκωσαν» τα θαλασσοδάνεια κι από δω παν κι άλλοι.

Αυτοί έχουν στην αρένα survivor, Rising Star, The two night show, Μπογδάνο και λοιπές ομορφιές κι αν ξεφύγει κανείς απ’ το μαντρί αναλαμβάνει έργο ο Δένδιας και τον βάζει στη θέση του.

Και για να μην έχει αμφιβολία ουδείς για το ποιος σ’ αυτήν τη χώρα γεύεται το μέλι έρχεται το δημοσιογραφικό ίδρυμα Μπότση και βραβεύει τη Σία για την αντικειμενικότητά της.

Ο Κούντερα έγραφε «δεν θέλω τη ζωή μου δύο κομμάτια, θέλω να μείνει ολόκληρη απ’ την αρχή ως το τέλος» (μεγάλη κουβέντα που στην Ελλάδα είναι κάτι σαν σισύφειος άθλος που και πάλι ο Καμύ έγραψε ένα δοκίμιο γι αυτόν), σε αντίθεση με τον κ. Δένδια που θέλει το «κάθε εφημερίδα και γραμμή κάθε γραμμή και πόνος».

Να το γράψω πιο λαϊκά για να με καταλάβουν και οι ξενύχτηδες του «The two night show»: «Στον κόσμο όσο περπάτησα, λαδιές δεν έχω κάνει εξόν από κάνα πιοτό κι από κάνα φουστάνι…», πού ’λεγε κι ένα στιχάκι του Άκη Πάνου.  

πηγή:www.documentonews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…