"Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό" απαντά ο Παππάς για το ταξίδι στη Βενεζουέλα

Μετά από σχετικές ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο Νίκος Παππάς απάντησε για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα το 2013, το οποίο έχει έρθει με ένταση στην επικαιρότητα από συγκεκριμένη μερίδα της αντιπολίτευσης και φίλια προς αυτή Μέσα.

584ed9ae1dc524f00b8b4659

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αναφορικά με τις Ετήσιες Οικονομικές Εκθέσεις της ΕΡΤ, βουλευτές της ΝΔ, παρά του ότι δεν είχε καμία σχέση με το θέμα της συζήτησης, ρωτούσαν μετ’ επιτάσεως τον υπουργό ΨΗΠΤΕ για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα.

«Είμαι και στην διάθεση της ΝΔ η οποία μπορεί να καταθέσει ότι θέλει, εξεταστική, προανακριτική ή ότι άλλο» είπε αρχικά ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Μακάρι εκείνο το ταξίδι να έφερνε περισσότερα αποτελέσματα. Εκείνη την περίοδο πολλές χώρες – εκτός από την ελληνική – είχαν επιλέξει να χτίσουν σχέσεις με την Βενεζουέλα η οποία δεν είχε μπει στην περιδίνηση που βρίσκεται σήμερα».

Ο κ. Παππάς υποστήριξε πως υπήρξαν ελληνικές εταιρείες και κυρίως εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα πετρελαιοειδή, οπότε «είναι λογικό να επιδιώκουν να έχουν τέτοιου τύπου σχέσεις. Οι ελληνικές εταιρείες θα μπορούσε να έχουν επωφεληθεί αν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τέτοιες αντιλήψεις. Χώρες όπως η Ρωσία, ΗΠΑ έχουν μεγάλου όγκου εμπορικές σχέσεις με την Βενεζουέλα. Υπάρχουν Ελληνικές εταιρείες που έχουν αναλάβει έργα υποδομής στην συγκεκριμένη χώρα. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό».

Άξιο αναφοράς ότι αύριο, Παρασκευή, ο κ. Παππάς θα απαντήσει σε σχετική ερώτηση του κ. Βενιζέλου στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

Αναστασοπούλου

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

«Να πούμε ότι υπάρχουν κάποια πρόσωπα που δέχονται ασύλληπτη επίθεση από τους λεγόμενους "κομματικούς στρατούς"…

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Καιρός

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Ο καιρός θα σημειώσει σημαντική επιδείνωση - Έρχονται καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι