«Δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού» – Αίτημα Κύρτσου στην ΑΔΑΕ για έλεγχο παραβίασης τoυ απορρήτου των επικοινωνιών του

Ο ευρωβουλευτής του Renews Europe προχώρησε σε υποβολή αιτήματος προς την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Μετά το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento ότι ο Γιώργος Κύρτσος ήταν στη λίστα πολιτικών και παραγόντων οι οποίοι είχανε πέσει θύματα των «κοριών» με εντολή Μαξίμου, ο ευρωβουλευτής του Renews Europe προχώρησε σε υποβολή αιτήματος προς την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Κύρτσος ζητά από την ΑΔΑΕ να συμπεριλάβει στους ελέγχους που ήδη διεξάγονται σε ΕΥΠ, ΔΑΕΕΒ και ΔΙΠΑΠ και έρευνα σε σχέση με τα εξής:

  • Τους αριθμούς σταθερής και κινητής τηλεφωνικής σύνδεσής του
  • Το εάν έχει υποστεί άρση απορρήτου
  • Τις συνθήκες υποκλοπής των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του που έγιναν στο πολιτικό του γραφείο ή στην οικία του
  • Το εάν τηρήθηκαν οι όροι και οι διαδικασίες που προβλέπονται στον νόμο 2225/1994, καθώς και η αρχή της αναλογικότητας κατά την επιβολή του μέτρου άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών
  • Το αν υπήρξε και αν ήταν επαρκής η τεκμηρίωση του αιτήματος της υπηρεσίας που ζήτησε την επίμαχη άρση στο όνομα της…προστασίας της εθνικής ασφάλειας.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο Γιώργος Κύρτσος ζητά επίσης να λάβει γνώση για τα χρονικά διαστήματα, τα τοπικά όρια και την αιτία που παρακολουθούντο το κινητό τηλέφωνο και οι αριθμοί σταθερής τηλεφωνίας του, με επίσημη επισύνδεση από την ΕΥΠ.

Ο ευρωβουλευτής του Renews Europe δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις, σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση για να προασπίσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του, ενώ εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στον Γιάννη Μαντζουράνη και τους συνεργάτες του, τους οποίους εξουσιοδότησε για να φέρουν σε πέρας αυτή την εξαιρετικά σύνθετη αποστολή.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «αυτονόητα δικαιώματα και ασφαλιστικές δικλείδες αμφισβητούνται από τις παρακρατικές λειτουργίες και νοοτροπία του λεγόμενου επιτελικού κράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης με τη βοήθεια του ανιψιού του κ. Δημητριάδη και άλλων συνεργατών του».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού με τις επιλογές και τις πρακτικές του Μητσοτάκη γιατί αυτό θα μας έθετε εκτός Ευρωπαϊκού πλαισίου και κανόνων κράτους δικαίου και θα οδηγούσε τη χώρα σε ακραίες βαλκανικές καταστάσεις».

ΗΠΑ: Δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο από την επίθεση εναντίον του συζύγου της Νάνσι Πελόζι

ΗΠΑ: Δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο από την επίθεση εναντίον του συζύγου της Νάνσι Πελόζι

Το βίντεο της επίθεσης με βαριοπούλα που δέχτηκε ο σύζυγος της πρώην προέδρου της Βουλής…

O Γιώργος Κύρτσος αποκάλεσε με ευθείες βολές «αρχιδιαπλεκόμενο» τον Μητσοτάκη

O Γιώργος Κύρτσος αποκάλεσε με ευθείες βολές «αρχιδιαπλεκόμενο» τον Μητσοτάκη

Ευθείες βολές για τον «αρχιδιαπλεκόμενο» Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος με…