Newsroom

Newsroom

«Δεν ξέρουμε αν είναι ο κύριος σεισμός» – Άκρως ανησυχητική πρόβλεψη από τον έμπειρο σεισμολόγο Σκορδίλη

Απαιτείται περισσότερος χρόνος και συγκεκριμένα «ένα με δύο 24ωρα, προκειμένου να συγκεντρωθούν επαρκή στοιχεία»

σεισμός

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη η «ταυτότητα» του σεισμικού επεισοδίου που σημειώθηκε νωρίτερα στην Εύβοια, όπως μεταφέρει στο GRTimes ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σκορδίλης.

Σύμφωνα με τον κ. Σκορδίλη, απαιτείται περισσότερος χρόνος και συγκεκριμένα «ένα με δύο 24ωρα, προκειμένου να συγκεντρωθούν επαρκή στοιχεία. Δεν ξέρουμε ακόμη εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή εάν θα ακολουθήσει μετασεισμός. Είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, καθώς έχει περάσει μόλις μία ώρα και μερικά λεπτά», όπως λέει συγκεκριμένα.

Ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ μιλώντας για το επίκεντρο του σεισμού, σημειώνει πως πρόκειται για χώρο όπου «δεν παρουσιάζει υψηλή σεισμική δραστηριότητα», γνωστοποιώντας ακόμη πως «μεγάλοι σεισμοί στη συγκεκριμένη τοποθεσία καταγράφηκαν κατά τον 18ο και 19ο αιώνα».

Σύμφωνα πάντοτε με τον ειδικό, το σημερινό (28/12) περιστατικό δε συνδέεται με εκείνο που σημειώθηκε σε προγενέστερο χρόνο (29/11) στην Εύβοια, καθώς όπως λέει «το επίκεντρο του σεισμού του Νοεμβρίου εντοπίζεται 65 χλμ. νοτιοανατολικά από εκείνο του σημερινού». Όπως ξεκαθαρίζει, «η εστία του σημερινού σεισμού εντοπίζεται 4-5 χλμ. ανατολικά απο την περιοχή των Ψαχνών, στην κεντρική Εύβοια».

Σε ό,τι αφορά τη σύγκληση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, ο κ. Σκορδίλης μεταφέρει ότι «εάν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δούμε ότι είναι ανησυχητικά, τότε θα πρέπει πράγματι να συγκληθεί η Επιτροπή».

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…