Newsroom

Newsroom

Δεν βάζει μυαλό με τίποτα ο Μπέος: Έβαλε ξανά ζωντανά ζώα στη φάτνη του Βόλου (video)

Κατακραυγή για ακόμα μια φορά προς τον δήμαρχο Βόλου

mpeos 2

Για ακόμα μια φορά στο κέντρο των συζητήσεων έρχεται ο Αχιλλέας Μπέος και οι πράξεις του, με τον δήμαρχο Βόλου να φαίνεται πως δεν βάζει μυαλό καθώς και αυτά τα Χριστούγεννα αποφάσισε να βάλει ζωντανά ζώα στη φάτνη της πόλης.

Όπως είναι λογικό αυτή του η κίνηση έφερε σφοδρές αντιδράσεις, με τον  Κτηνιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας να ζητάει εισαγγελική παρέμβαση για το περιστατικό, αναφέροντας ότι υπάρχει κακοποίηση ζώων.

Πιο αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος τους, Παύλος Σταμόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ

Εμείς θεωρούμε ότι υφίσταται περιστατικό κακοποίησης των ζώων αυτών. Είναι παθητική κακοποίηση που σχετίζεται με την ψυχολογία των ζώων. Θεωρούμε ότι το περιβάλλον στο οποίο εκτίθενται τα ζώα δεν είναι περιβάλλον που προσομοιάζει το φυσικό τους περιβάλλον με αποτέλεσμα τα ζώα να υποβάλλονται σε πολύ έντονο στρες.

Αυτό από μόνο του αποτελεί περιστατικό κακοποίησης. Και μιλάμε για επαναλαμβανόμενη κακοποίηση, μια κακοποίηση που υφίσταται χρόνια, στο πλαίσιο του εθίμου της χριστουγεννιάτικης φάτνης

Ο Αχιλλέας Μπέος από την πλευρά του συνεχίζει να κρατά απαράδεκτη στάση, λέγοντας ότι γεμίσαμε από συνδικαλιστές προτρέποντας τους να πάνε στους ζωολογικούς κήπους.

Πιο αναλυτικά όσα είπε ο δήμαρχος Βόλου

«Οι φάτνες θα λειτουργήσουν κανονικά προς όφελος της κοινωνίας, αλλά και των παιδιών. Τα ζώα που φιλοξενούνται στις φάτνες είναι ζώα που σταβλίζονται. Πού θα είναι καλύτερα; Σε έναν στάβλο ή στάνη που θα πάει εκεί ο βοσκός μια φορά τις δύο μέρες για να τα ταΐσει και να τα ποτίσει ή εδώ που έχουμε κτηνίατρο επί 24ώρου βάσεως;

Ο Σύλλογος Κτηνιάτρων ή Σωματείο ούτε τι είναι ξέρω -γεμίσαμε από συνδικαλιστές- ας πάει στους ζωολογικούς κήπους που εκεί είναι άγρια τα ζώα και τα έχουν έγκλειστα.