Δεν «τσουλάει» η αγιοποίηση του μητσοτακέικου – Η ΝΔ εκλιπαρεί τα μέλη να δουν το «Ορεινές Συμφωνίες»

Παρακαλούνται δεξιά μέλη και στελέχη να κόψουν κάνα εισιτήριο

oreines sumfonies tainia gia ton konstantino mitsotaki

Πριν λίγες μέρες έκανε ντεμπούτο η ταινία «Ορεινές Συμφωνίες».

Μια ταινία αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Άγνωστες στιγμές από την πολιτική πορεία και την ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, βασισμένες σε σπάνιο αρχειακό υλικό και ανέκδοτες διηγήσεις και με την υποστήριξη φυσικά του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. 

Η πρώτη προβολή έγινε όπως ήταν αναμενόμενο στα Χανιά. Εκεί, η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανώς συγκινημένη έκανε τις παρακάτω δηλώσεις για τον πατέρα της.

«Ο πατέρας μου σήμερα θα ήταν διπλά ευτυχής. Ο πρώτος λόγος για τον οποίο θα ήταν ευτυχής είναι γιατί βρέχει. Και το είχε πάντοτε καημό πότε θα πέσει η πρώτη σοβαρή βροχή στα Χανιά για τη γη, γιατί η γη διψάει. Άρα είναι ένα πολύ καλό μήνυμα».

«Ο δεύτερος λόγος είναι για την ταινία. Γιατί η ταινία παίζεται στα Χανιά. Γιατί όποιος δει την ταινία θα καταλάβει ότι μετά από εκατοντάδες ώρες συνεντεύξεων, υλικού κ.λπ., το οποίο ήταν δύσκολο να μαζευτεί για έναν άνθρωπο σαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για την πολυτάραχη ζωή του και για τα 99 χρόνια της ζωής του».

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ενας πολιτικός ο οποίος ήταν και δημοφιλής και αγαπήθηκε και μισήθηκε. Είχε τη μεγάλη ικανοποίηση νομίζω, στο τέλος της ζωής του, να είναι ένας πολιτικός ευρύτερης αποδοχής. Αν το έλεγε κανείς αυτό νωρίτερα, ενδεχομένως να μην το πίστευε. Η χαρά του η μεγάλη ήταν να περπατά στα Χανιά και να νιώθει ότι οι άνθρωποι που τον ψήφισαν, τον αγαπούσαν βεβαίως ήταν φίλοι του, αλλά και αυτοί που ποτέ δεν τον ψήφισαν, ερχόντουσαν και του έλεγαν “Πρόεδρε κράτα γερά”.

Στην επιχείρηση αγιοποίησης του επίτιμου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η νέα ΕΡΤ, της «νέας κανονικότητας».

Ωστόσο παρά την υπερπροσπάθεια, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα έπρεπε…

Τα χαμηλά εισιτήρια και οι αδύναμοι ρυθμοί αγιοποίησης της γνωστής οικογενείας, ανάγκασαν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να πάρει συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες.

Με email που εστάλη σε φίλους, μέλη και στελέχη, δίνεται ο ύστατος αγώνας να σωθούν τα προσχήματα και άπαντες οι δεξιοί της χώρας να τρέξουν στους κινηματογράφους για να κοπεί κάνα εισιτηριάκι …

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…