Δεν τολμάει να πει τη λέξη «ακροδεξιά»

Μιλώντας σε κάποια «Ευρωπαϊκή Διάσκεψη» στο Μόναχο (εσωτερική διαδικασία της Ευρωπαϊκής Δεξιάς επί της ουσίας) ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην «απειλή του λαϊκισμού για την Ευρώπη είτε αυτός προέρχεται από τα δεξιά είτε από τα αριστερά».

Μητσοτάκης Βέμπερ

Αναμενόμενα αφού ξεκίνησε πάλι αυτό το βιολί συνέχισε με «τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν η πρώτη λαϊκιστική κυβέρνηση στην ΕΕ» και εξήγγειλε μάλιστα την «πολιτική του μετα-λαϊκισμού» στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, δηλαδή ότι θα κερδίσει στις εκλογές αυτός και συνολικά στην ΕΕ οι φίλοι του.

Καμιά επικοινωνία με το πραγματικό πολιτικό πρόβλημα στην Ευρώπη σήμερα, την απειλή της ακροδεξιάς. Πέταξε ένα «αριστεροί και δεξιοί λαϊκιστές» και μετά ασχολήθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κουβέντα για την Ιταλία όπου η ακροδεξιά Λέγκα του Σαλβίνι έχει εξαφανίσει πλήρως την παραδοσιακή Δεξιά. Κουβέντα για την Αυστρία. Για την Πολωνία. Για την Ουγγαρία. Για τα 4 κράτη που η ακροδεξιά είναι στην κυβέρνηση.

Κουβέντα για την Ισπανία όπου προκηρύχθηκαν εκλογές (λόγω μιας αυτοκτονικής επιλογής των Καταλανών αυτονομιστών) και η κανονική Δεξιά τρέμει την άνοδο του ακροδεξιού Vox. Για την Γαλλία όπου διαμορφώνεται ένας πρωτοφανής για την χώρα δικομματισμός Μακρόν – ΛεΠεν (μια πιθανή εκλογική κάθοδος των κίτρινων γιλέκων φαίνεται να συρρικνώνει τους υπόλοιπους, όχι τους δυο πρώτους).

Ενώ η «πολιτική του μετα-λαϊκισμού» που βλέπει να ενισχύεται στην ΕΕ σημαίνει ένα από δυο ενδεχόμενα. Ή δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται με την ακροδεξιά ή, το πιθανότερο, στήνει μαζί με τον Βέμπερ το σενάριο ξεπλύματος τμήματος της ακροδεξιάς.

Θα ανακαλύψουν δηλαδή μετά τις Ευρωεκλογές ότι κάποιοι από τους ακροδεξιούς δεν είναι και τόσο ακραίοι βρε παιδί μου. Να προβλέψω ποιοι; Αυτοί που είναι «λιγότερο λαϊκιστές» δηλαδή που είναι και νεοφιλελεύθεροι. Ο Σαλβίνι είναι καλός υποψήφιος για το ρόλο, ιδιαίτερα αν τα σπάσει με τα 5 Αστέρια και τον «λαϊκισμό» τους. Ή στην Πολωνία όπου το κόμμα της κανονικής δεξιάς πιέζεται εκλογικά από την άνοδο του Wiosna και μπορεί να συγκλίνει με την κυβερνώσα ακροδεξιά.

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη στις προτεραιότητες της ΕΕ το επόμενο διάστημα.  Μεγαλύτερη ενότητα στα θέματα της άμυνας και της μετανάστευσης ζήτησε, σε τίποτε άλλο. Πάλι δηλαδή η ατζέντα πάνω στην οποία συγκλίνουν ο Βέμπερ με την ακροδεξιά.

Η ΝΔ με ηγεσία Μητσοτάκη – Σαμαρά διαδραματίζει πια πολύ ενεργό ρόλο στο εγχείρημα ακροδεξιάς μετατόπισης του συντηρητικού χώρου στην ΕΕ από την κεντροδεξιά των ιστορικών ιδρυτών του μετά τον Πόλεμο σε μια σκληρή δεξιά τύπου  Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ.

Μπορεί και να είναι υπερήφανος που έχει ενεργό ρόλο επιτέλους σε κάτι. Όπως ο Νέρων ας πούμε που αναμφίβολα βρήκε τρόπο να μείνει στην Ιστορία…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…