Newsroom

Newsroom

«Δεν την αποδέχομαι» – O Eξαδάκτυλος διαφωνεί με την τροπολογία για το ακαταδίωκτο της επιτροπής 

«Αποποιούμαι των προνομίων μέχρι να καλυφθεί και ο τελευταίος γιατρός και νοσηλευτής της χώρας»

5264667

Τις ενστάσεις του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για το ακαταδίωκτο της επιτροπής, που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δήλωσε ότι αποποιείται της ασυλίας και των προνομίων που προσφέρει η συγκεκριμένη τροπολογία, δημιουργώντας σοβαρό ζήτημα στους σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

«Ως πρόεδρος του ΠΙΣ αποποιούμαι των προνομίων μέχρι και καλυφθεί και ο τελευταίος γιατρός και νοσηλευτής της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά  μιλώντας σε εκπομπή του OPEN.

Η βασική διαφοροποίηση του Α. Εξαδάχτυλου είναι πως θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν να έχουν ασυλία επιστήμονες μέλη επιτροπών και να μην έχει για παράδειγμα ένας αναισθησιολόγος που διασωληνώνει ασθενείς και ένας γιατρός και νοσηλευτής που δίνει τη πραγματική μάχη κατά της πανδημίας.

Ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ζητήσει από τον Μάρτιο του 2020 την προστασία μέσω πρόνοιας ασυλίας όλου του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της χώρας που συμμετέχει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

H νέα τροπολογία του υπουργείου Υγείας θεσπίζει το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ειδικότερα, η ρύθμιση του άρθρου 4 της νέας τροπολογίας αναφέρει: «Ευθύνη των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν ευθύνονται δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπή. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση».

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…