Δεν θέλει να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές ο Γιάννης Λαγός

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή συνελήφθη χθες στη βελγική πρωτεύουσα, σχεδόν επτά μήνες μετά την ιστορική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Ο ναζί Ιωάννης Λαγός δε συμφώνησε στην παράδοσή του στις ελληνικές αρχές ενώ ο Βέλγος εισαγγελέας αποφάσισε την προφυλάκισή του.

NewsRoom 28/04/2021 | 16:29

Κρατούμενος με απόφαση του Βέλγου εισαγγελέα, παραμένει ο Ιωάννης Λαγός που δε συμφώνησε με την παράδοση του στις ελληνικές αρχές για να εκτίσει την πρωτόδικη ποινή του σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Εισαγγελίας Βρυξελλών «το προανακριτικό τμήμα των Βρυξελλών θα λάβει απόφαση σχετικά με την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης του εντός 15 ημερών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Βρυξελλών:

Σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές κατά του Ι.Λ. και την έκδοσή του από τις βελγικές δικαστικές αρχές, η Εισαγγελία των Βρυξελλών μπορεί να επιβεβαιώσει τα ακόλουθα:

Στις 27 Απριλίου 2021, ο Ι.Λ. συνελήφθη στις Βρυξέλλες βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε σε εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών του Οκτωβρίου 2020.

Όπως προβλέπεται στη διαδικασία, η Εισαγγελία των Βρυξελλών ζήτησε στη συνέχεια από ανακριτή να προχωρήσει στην εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Το εν λόγω άτομο ανακρίθηκε το πρωί της 28ης Απριλίου από ανακριτή του ολλανδόφωνου πρωτοδικείου των Βρυξελλών, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση.

Ο Ι.Λ. δε συμφώνησε στην παράδοσή του στις ελληνικές αρχές. Ο ανακριτής αποφάσισε την προφυλάκισή του.

Το προανακριτικό τμήμα των Βρυξελλών θα λάβει απόφαση σχετικά με την εκτέλεση αυτού του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εντός 15 ημερών. Η ημερομηνία της ακρόασης του προανακριτικού τμήματος δεν είναι ακόμη γνωστή - οι πληροφορίες αυτές θα ανακοινωθούν αργότερα.

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή συνελήφθη χθες στη βελγική πρωτεύουσα, σχεδόν επτά μήνες μετά την ιστορική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.