«Δεν θα κάνουμε μαγνητικές για ψύλλου πήδημα»

Οι τεμαχισμένες πληροφορίες που μας δίνει ο Κ. Μητσοτάκης σκιαγραφούν το σκοτεινό μέλλον της δημόσιας Υγείας

Μητσοτάκης κ

“Δεν θα κάνουμε μαγνητικές για ψύλλου πηδημα”, είπε ο Κουλης – Ή, γιατί οι τεμαχισμένες πληροφορίες που μας δίνει, σκιαγραφούν το σκοτεινό μέλλον της δημόσιας Υγείας

Πού ποντάρει ο Κουλης; Στα χαμερπη κοινωνικά ένστικτα. Αυτό το “μαγνητική για ψύλλου πηδημα” είναι μία φρίκη. Να το εξηγήσουμε: Άμα δεν έχεις τυφλωθεί, παραλύσει, σπάσει κάτι, γουατεβα, αν δηλαδή δεν έχεις κακή κλινική εικόνα που να απαιτεί μαγνητική, δεν μπαίνεις τομογραφο.

Ακούγεται λογικό;

Βεβαίως και ακούγεται, διότι δεν ξέρουν όλοι τι παναπει ασθένεια.

Αλλά κοίτα να δεις τωρα: Είναι περιπτώσεις που χώνεσαι για μαγνητική κι ας έχεις μια καλή κλινική εικόνα. Ο γιατρός το αποφασίζει, πρωτόκολλο που να βάζει όρους, δεν υπάρχει κι ευτυχώς, δηλαδή. Όμως, να. Μερικές μαγνητικές για “ψύλλου πηδημα” σώζουν ασθενείς.

Έχω κάνει 6 τέτοιες και μόνο 3 “με πρόγραμμα” (μιλάω για εμένα για να μην εμφανιστεί κάνα μουνοπανο να το αμφισβητήσει, έτσι;). Τίποτα δε μου φαινόταν εξωτερικά, μόνο η επιμονή μου ότι κάτι δεν πάει καλά υπήρχε.

Και μπουμ! Δεν πήγαινε. Η κάθε μαγνητική αποκάλυπτε ότι, πέρα από κάθε ιατρική προσδοκία τις δεδομένες στιγμές, εγώ όχι απλά κινδύνευα, δεν υπήρχε και κανένα εξωτερικό σημάδι να το αποδεικνύει. Έκανα μαγνητική κάθε 20 μέρες, ρε παιδί μου και πάλι είχα φλεγμονές, πώς να στο πω, θεωρητικά – ιατρικά αυτό δεν έστεκε, είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο.

Τι σου λέει ο Κουλης, λοιπόν; Δεσμεύσουμε τον τομογραφο για περιπτώσεις που δεν χωρούν αμφιβολία κι όλοι εσείς οι υπόλοιποι κοφτε τον λαιμό σας ή Αγαμηθειτε, σκαστε λεφτά στους φίλους μας τους ιδιώτες.

Ωπου η κάθε μαγνητική εγκεφάλου κι αυχένα, πχ, κάνει 550 ευρώ.

Εν ολίγοις, έχεις την πιθανότητα ή να κουτσαθεις και να σε χωσουμε στον τομογραφο, ή να τα σκάσεις σε ιδιώτη, ή να είσαι τίποτα μπυθουλαιος και να ψοφολογησεις.

Γιατί, γκες γουατ, μερικοί είμαστε πολύ γαμημενα διαλυμένοι σωματικά και δε μας φαίνεται (συμβαίνει κι αυτό). Κι αν περιμέναμε να πρέπει να το αποδείξουμε απτά (με πρωτόκολλο, σα να λέμε) στον κάθε Κουλη, τώρα θα’χαμε τις μανούλες μας να κλαιν απά στο μνήμα.

Θλιβερό μα αληθές, που λέγαν κι οι Μετάλικα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

«Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των…

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

fourthiotis 45 0

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε…