Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος – Ασύλληπτος αγώνας ανάμεσα στους δύο πρωταθλητές

Έδωσε συγκλονιστική μάχη «πόντο-πόντο» με τον Τζόκοβιτς

AP21164540469704

Συγκλονιστικός αγώνας ανάμεσα στους δύο πρωταθλητές που κράτησε περισσότερες από 4 ώρες.

H περιγραφή του συγκλονιστικού αγώνα

Όπως αναμένονταν τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και ο Τζόκοβιτς ξεκίνησαν δυνατά στον τελικό με ατελείωτα ράλι από το πρώτο game το οποίο κράτησε 7 λεπτά και βρήκε νικητή τον Στέφανο που πέτυχε τρεις συνεχόμενους άσους.

Όπως περιγράφει στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Γιαχανατζής, ο Νόλε πέρασε στην αντεπίθεση και το πρώτο σετ εξελίχθηκε σε θρίλερ με τον Τσιτσιπά να προηγείται αλλά τον Τζόκοβιτς να ακολουθεί και να ισοφαρίζει. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-4 αλλά ο Σέρβος έφερε πάλι το ματς στα ίσα (5-5), στη συνέχεια «έσπασε» το σερβίς του Στέφανου για το 5-6, αλλά η απάντηση του Τσιτσιπά ήταν άμεση ισοφάρισε σε 6-6 και οδήγησε το ματς σε τάι-μπρέικ.

Στο τελευταίο game o Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 4-0, ο Νόλε μείωσε σε 4-2 και προσπέρασε σε 5-6, αλλά ο Στέφανος έφερε εκ νέου ισοπαλία 6-6, προσπέρασε με 7-6, και πήρε τη νίκη με 8-6 μετά από 72 λεπτά για να κάνει το 1-0 σετ.

Στο δεύτερο σετ εξελίχθηκαν καλύτερα τα πράγματα για τον Έλληνα πρωταθλητή καθώς «έσπασε» νωρίς το σερβίς του Τζόκοβιτς, προηγήθηκε με 2-0 και στη συνέχεια διατήρησε τη διαφορά των δύο games ( 3-1, 4-2) και βρέθηκε μια ανάσα από την κατάκτηση του δεύτερου σετ καθώς ξέφυγε με 5-2 και με άσο έκλεισε το σετ σε 31 λεπτά κερδίζοντας με 6-2 και 2-0 σετ.

Η αντίδραση του Τζόκοβιτς ήρθε στο τρίτο σετ όπου ο Σέρβος προηγήθηκε και μετά από μεγάλη μάχη κατάφερε να πάρει προβάδισμα τρία games (1-4) εκμεταλλευόμενος κάποια λάθη του Στέφανου που ήρθαν κυρίως από την κούραση. Ωστόσο ο Τσιτσιπάς δεν παρέδωσε τα όπλα, και μείωσε σε 2-4, και 3-5 καθώς το πείσμα και η θέληση του Έλληνα πρωταθλητή υπερνικούσαν όσα εμπόδια και αν του έβαζε ο Σέρβος.

Ο Τζόκοβιτς, αποδείχτηκε πολύ… σκληρός για να πεθάνει και πήρε το σετ με 6-3 μειώνοντας σε 2-1 σετ.

Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε νικηφόρα στο τέταρτο σετ παίρνοντας γρήγορα προβάδισμα 4-0 games και μετέφερε το άγχος τον Τσιτσιπά που προσπαθούσε να κρατηθεί κοντά στο σκορ και να συνεχίζει να πιέζει τον Σέρβο. Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 1-4, και 2-5, όμως ο Τζόκοβιτς πήρε και το επόμενο game (2-6) ισοφάρισε σε 2-2 σετ και οδήγησε τον τελικό στο πέμπτο και τελευταίο σετ.

Το ατύχημα του Τζόκοβιτς

Μια άτυχη στιγμή είχε στο έβδομο γκέιμ του πρώτου σετ του τελικού του Roland Garros ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος κυνήγησε μια φάση που έμοιαζε χαμένη για εκείνον, το πόδι του κόλλησε στο έδαφος και μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου τον προσγείωσε άτσαλα, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να πηγαίνει αμέσως για βοήθεια σε μια όμορφη κίνηση που χειροκροτήθηκε από το κοινό στο Φιλίπ Σατριέ.

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ