Δεν συνεργάζονται με Ραχόι, Σοσιαλιστές και Ciudadanos

Δεν φαίνεται λευκός καπνός στη Μαδρίτη αναφορικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις χθεσινές εκλογές στην Ισπανία, αφού σοσιαλιστές και Ciudadanos δεν φαίνονται διατεθειμένοι να στηρίξουν τον Μαριάνο Ραχόι, ενώ διαθέσιμοι δεν είναι ούτε οι Unidos Podemos.

5771540d1dc524d04c8b491e

Ήδη ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αντόνιο Ερνάντο δήλωσε ότι «δεν θα στηρίξουμε τον Ραχόι για την πρωθυπουργία ούτε θα απόσχουμε», ενώ ο επικεφαλής των Ciudadanos Άλμπερτ Ριβέρα είπε επίσης ότι δεν θα υποστηρίξει μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Ραχόι.

Σημειώνεται πάντως ότι οι σοσιαλιστές θα μπορούσαν θεωρητικά να επιτρέψουν τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης μειοψηφίας του Λαϊκού Κόμματος απέχοντας στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στο κοινοβούλιο για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ώστε να επανεκλεγεί πρωθυπουργός ο Μαριάνο Ραχόι.

Υπενθυμίζεται ότι στις χθεσινές εκλογές, το Λαϊκό Κόμμα έλαβε 33% και 137 έδρες, με δεύτερο το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ισπανίας (PSOE), με 22,7% και 85 έδρες, τρίτη την αριστερή εκλογική συμμαχία Unidos Podemos, με 21,1% και 71 έδρες, ενώ οι τέταρτοι Ciudadanos έλαβαν 13,1% και 32 έδρες.

Η Κάτω Βουλή, Κογκρέσο των Βουλευτών, η μόνη εκ των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου που είναι υποχρεωτικό να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, διαθέτει 350 έδρες, άρα το κυβερνητικό σχήμα πρέπει να έχει τη στήριξη τουλάχιστον 176 βουλευτών.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…