Δεν συναινεί ο ΠΟΥ σε πιστοποιητικό εμβολιασμού για ταξιδιώτες

Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για ύπαρξη πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19, ως προϋπόθεση για να πραγματοποιήσει κάποιος διεθνή ταξίδια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αποφεύγει –τουλάχιστον για την ώρα– να συνταχθεί μαζί τους. 

1440x810 cmsv2 1ecdab63 e680 54cd 9059 a78158bd74c6 4640690

«Προς το παρόν, μην εισάγετε απαιτήσεις απόδειξης εμβολιασμού ή ασυλίας για διεθνή ταξίδια ως προϋπόθεση εισόδου σε μια χώρα, καθώς εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστα κάποια κρίσιμα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού στη μείωση της μετάδοσης, καθώς και με την περιορισμένη διαθεσιμότητα των εμβολίων», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ανέφερε σήμερα η 19μελής επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η απόδειξη του εμβολιασμού «δεν πρέπει να απαλλάσσει τους διεθνείς ταξιδιώτες από τη συμμόρφωσή τους με άλλα μέτρα μείωσης του ταξιδιωτικού κινδύνου».

Εξάλλου, ο ΠΟΥ προέτρεψε τις χώρες να παρακολουθούν τις παραλλαγές του ιού, όπως αυτές που εντοπίστηκαν σε Βρετανία και Νότια Αφρική, ώστε να αξιολογήσουν τυχόν επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων, των φαρμάκων και των διαγνωστικών εξετάσεων. Ζήτησε επίσης να προωθηθεί η μεταφορά τεχνολογίας προς τις πιο φτωχές χώρες, ώστε να επιταχυνθεί η παγκόσμια παραγωγή εμβολίων.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ έχει γίνει γνωστό ότι στη Νορβηγία 23 άνθρωποι πέθαναν λίγες μέρες αφότου έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Σημειώνεται επίσης ότι η Ουγγαρία έφτασε σε συμφωνία με το Πεκίνο για αγορά του το κινεζικού εμβολίου Sinopharm: μια ενέργεια που περιπλέκει τα πράγματα όσον αφορά στην πρόταση για πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι Ούγγροι πολίτες θα μπορούν ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. εφόσον έχουν λάβει εμβόλιο που δεν έχει εγκριθεί.

 

 

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…