Οι πρυτάνεις που διαφωνούν με τη δημιουργία αστυνομικού σώματος στα πανεπιστήμια είναι κότες λειράτες, εθισμένοι στην απειλή κακοποίησης και είναι μέρος του προβλήματος επειδή ανέχονται τις βίαιες και ακραίες μειοψηφίες. Κατ’ επέκταση και ηθικοί αυτουργοί. Στο μέλλον και εφόσον δεν συναινέσουν, δεν αποκλείεται να έχουν μπερδέματα με την ελληνική Δικαιοσύνη.
Οι σύλλογοι διδασκόντων σε πολλές σχολές της χώρας που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους είναι επιρρεπείς σε λογικές κατευνασμού των δυναμικών μειοψηφικών ομάδων που επιλέγουν παραβατικές συμπεριφορές. Συνεπώς, αφού δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος και δεν σπεύδουν να συμφωνήσουν με την κυβέρνηση, είναι αντικειμενικά συνεργοί. Οι φοιτητικές παρατάξεις, με εξαίρεση τη ΔΑΠ, που διαδηλώνουν εναντίον αυτού του μέτρου καθοδηγούνται από τον αριστερισμό και θα βρεθούν απέναντι στα ΜΑΤ αν διανοηθούν να αμφισβητήσουν με εκδηλώσεις ανυπακοής τον νόμο.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση την Ελληνική Λύση, που πολεμούν το νομοσχέδιο εντός και εκτός Βουλής θέλουν να παραταθεί το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στα πανεπιστήμια και δεν χάνουν ευκαιρία να αντιπαρατεθούν με την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί κάτω από αντίξοες συνθήκες να αλλάξει την κατάσταση, να βελτιώσει τη λειτουργία των πανεπιστημίων και να επιβάλει τον νόμο και την τάξη που καταστρατηγούνται από την αρχή της μεταπολίτευσης. Τα συγκεκριμένα κόμματα, παρά τη ρητορική τους εναντίον της βίας, παρά τις διακηρύξεις τους υπέρ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, με τη στάση τους προσφέρουν πολιτική κάλυψη στους μπαχαλάκηδες και θα παραδοθούν στη χλεύη της κοινωνίας.
Αυτή είναι χοντρικά η επιχειρηματολογία των αρμόδιων υπουργών και των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης. Προσθέστε σ’ αυτό το επιθετικό παραλήρημα και τα θηριώδη ψέματα της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι παντού στην Ευρώπη υπάρχουν πανεπιστημιακές αστυνομίες και θα έχετε όλο το δηλητηριώδες αφήγημα της σύναξης των αρίστων και των δημοσιολόγων που τους στηρίζουν με φανατισμό ιερομόναχου.
Αραγε οι πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας (Σουφλιάς, Μάνος, Σπηλιωτόπουλος) και ο πρώην βουλευτής της παράταξης και πρώην πρύτανης της Νομικής (Φορτσάκης), χωρίς καμιά αμφιβολία υπεράνω υποψίας για κλίση στον αριστερό ριζοσπαστισμό, που καλούν την κυβέρνηση, με άρθρα, συνεντεύξεις και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να μην επιμείνει, τι ακριβώς είναι; Σε ποια παραπάνω κατηγορία… αρνητών εντάσσονται; Μήπως είναι ψεκασμένοι; Μήπως υπονομεύουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη; Μήπως σιχαίνονται τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και την υπουργό «Παιδείας» και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως;
Είναι λανθασμένη η προσέγγιση που χρεώνει ερασιτεχνισμό και υπερβάλλοντα ζήλο στους υφισταμένους του κ. Μητσοτάκη. Είναι εκτός πραγματικότητας επίσης όσοι πιστεύουν ότι ο πρωθιερέας της κυβέρνησης δεν συμφωνεί με τις επιλογές και τη φρασεολογία των δύο υπουργών. Δικό του σχέδιο εφαρμόζουν. Η κυβέρνηση αξιοποιεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω του κορονοϊού και επιχειρεί να καθιερώσει ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Δεσποτικό και αυταρχικό. Είναι πλειοψηφία στη Βουλή και κάνει ό,τι γουστάρει.
Αλλάζει τα φώτα στα πανεπιστήμια, προσλαμβάνει χιλιάδες αστυνομικούς, περνάει νόμους για να περιορίσει τις διαδηλώσεις και να φασκιώσει δικαιώματα. Ελπίζει ότι οι πολίτες επειδή είναι φοβισμένοι, εξουθενωμένοι και απελπισμένοι εξαιτίας της πανδημίας και της οικονομικής αβεβαιότητας θα καταπιούν αμάσητες τις αντιδημοκρατικές προκλήσεις και δεν θα αντιδράσουν.
Πάντως για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να πούμε ότι αυτός είναι ο κανόνας παντού. Οπως προκύπτει από την έρευνα του Economist, «το πιο αξιοσημείωτο το 2020 ήταν ο περιορισμός των ατομικών ελευθεριών στις προηγμένες δημοκρατίες». Με τη διαφορά ότι η δική μας κυβέρνηση το κάνει με ωμό τρόπο. Δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Υπηρετεί με συνέπεια τις παραδόσεις της Δεξιάς.
Ανάγωγα
Στη Βουλή βρίσκονται οι δύο δικογραφίες που αφορούν την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν αυτής που έχει σχηματιστεί εναντίον του Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών μετά τις… καταγγελίες Καλογρίτσα, υπάρχει και η δικογραφία για την υπόθεση της Folli-Follie με αναφορά στον Α. Φλαμπουράρη και τον Α. Χαρίτση. Τι λέτε, θα πάμε σε εξεταστικές; Θα εξαρτηθεί όχι από τα στοιχεία -δεν χολοσκάει για τέτοιες… λεπτομέρειες «η είμαι πλειοψηφία και κάνω ό,τι γουστάρω»- αλλά από το πότε σκοπεύει ο πρωθυπουργός να πάει σε πρόωρες εκλογές.
Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών
Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr