Newsroom

Newsroom

"Δεν πλήρωσα" επιμένει ο Μεϊμαράκης – Παίζει με τις λέξεις για το σκάνδαλο των υποβρυχίων (βίντεο)

Να εντυπώσει στο μυαλό των δυνητικών του ψηφοφόρων ότι δεν ευθύνεται εκείνος ως υπουργός Άμυνας για την αδικαιολόγητη

meimarakis 4 0

Να εντυπώσει στο μυαλό των δυνητικών του ψηφοφόρων ότι δεν ευθύνεται εκείνος ως υπουργός Άμυνας για την αδικαιολόγητη, σύμφωνα με τον αναθεωρητή Γ – στρατιωτικό εισαγγελέα,  καταβολή 105 εκατ. ευρώ στη γερμανική εταιρία HDW, επιχειρεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επαναλαμβάνοντας σε διαδοχικές του συνεντεύξεις πως την επίμαχη πληρωμή έκανε το υπουργείο Οικονομικών. Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν εγκρίνει καμία εκταμίευση για υποβρύχια, αν δεν την εισηγηθεί πρώτα και υπογράψει ο υπουργός Άμυνας, στην προκειμένη περίπτωση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

“Εγώ δεν παρήγγειλα τα υποβρύχια, δεν παρέλαβα τα υποβρύχια, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ” φώναζε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας στο STAR και το Νίκο Χατζηνικολάου. Συνεχίζοντας είπε: “Αυτό που πληρώθηκε είναι από άλλο πρόγραμμα, είναι εκσυγχρονισμός άλλων υποβρυχίων, άλλο πρόγραμμα, άλλη σύμβαση… και δεν πληρώθηκε από το υπουργείο Άμυνας, πληρώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΑΣ”. 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 4:29 και μετά.

 

 

Τί εννοούσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Άμυνας από το 2006 ως το 2009 με το “δεν πλήρωσα”; Προσπάθησε να το εξηγήσει στη συνέντευξη που έδωσε στον Τάκη Χατζή και την ιστοσελίδα newpost.gr. 

Είπε ο κ. Μεϊμαράκης: “Οι πληρωμές δε γίνονται… πάει ο υπουργός ανοίγει το χρηματοκιβώτιο, βγάζει μετρητά και πάει και πληρώνει. Για να γίνει μία πληρωμή περνάει χρόνος. Έχουν μαζευτεί όλα τα τιμολόγια των δεδουλευμένων από το ΓΕΝ, πιστοποιεί ότι έχουν γίνει, τα στέλνει στο ελεγκτικό συνέδριο, πιστοποιεί το ελεγκτικό συνέδριο, υπογράφουν τουλάχιστον 5-10 άνθρωποι σε κάθε οργανισμό, από εκεί πάει στην Τράπεζα της Ελλάδος, από εκεί ανοίγει πίστωση στο υπουργείο Οικονομικών και πληρώνεται”.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 1:14:00

 

 

Δεν πλήρωσε… αλλά πλήρωσε

Με λίγα λόγια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραδέχεται ότι από το υπουργείο Άμυνας ξεκινά η απόφαση πληρωμής αλλά στη διαδικασία παρεμβαίνουν μια σειρά από άλλους φορείς και προφανώς το υπουργείο Οικονομικών που έχει το… μαρούλι. Προφανώς δεν είναι ο υπουργός Άμυνας που βγάζει από το χρηματοκιβώτιο τα χρήματα για να πληρώσει την τάδε ή τη δείνα εταιρία. Είναι όμως ο υπουργός Άμυνας που είναι πολιτικά υπεύθυνος για κάθε πληρωμή εξοπλιστικών προγραμμάτων. Και στην προκειμένη περίπτωση, ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

ΦΩΤΟ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ, eurokinissi