Δεν περίμενε την υπόθεση Novartis ο κόσμος για να τους κρίνει

Η φασίζουσα, πινοσετική τους νοοτροπία τους έβγαλε στην σέντρα. Τον μεν Λοβέρδο επειδή υπήρξε κυνηγός αθώων γυναικών, τον δε Άδωνη επειδή επί ημερών του οι ασθενείς έχασαν την θέση τους στον ήλιο.

4303089

Εξανίστανται Λοβέρδος τε και Άδωνης μετά των υπερασπιστών αυτών για την υπόθεση Νovartis και καλά κάνουν, δημοκρατία έχουμε, το τεκμήριο της αθωότητας είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός. Αλλά έχουν κριθεί προ πολλού από τον κόσμο, έχουν αποκτήσει θέση στη συνείδησή του χρόνια τώρα.

Αν μη τι άλλο υπήρξαν αμφότεροι υπουργοί Υγείας εν καιρώ κρίσης, αλλά δεν είναι αυτό από μόνο του αρκετό για να στιγματιστούν. Η φασίζουσα, πινοσετική τους νοοτροπία τους έβγαλε στην σέντρα. Τον μεν Λοβέρδο επειδή υπήρξε κυνηγός αθώων γυναικών, τον δε Άδωνη επειδή επί ημερών του οι ασθενείς έχασαν την θέση τους στον ήλιο.

Ποιος ξεχνάει την διαπόμπευση των γυναικών εκείνων ως οροθετικών, την καταδίκη τους, τον θάνατο εκείνων που δεν πρόλαβαν τα δικαιωθούν; Ποιος ξεχνάει τον Ανδρέα Λοβέρδο να έχει να αναμετρηθεί με ένα σύστημα Υγείας που στην ακμή της κρίσης κατέρρεε κι αντ’ αυτού επέλεξε να ποντάρει, ως γνήσιος φασίστας, στο μίσος και τον φόβο; Ποιος ξεχνάει τα εύκολα θύματα του υπουργού και το… «αβαβά» ενός πάλαι ποτέ σοσιαλδημοκρατικού κόμματος; Δεν το ξεχνάμε κι αυτή ήταν μόνο η αρχή της μαζικής απαξίωσης του κ. Λοβέρδου. Διότι τότε έδειξε τα πραγματικά του χρώματα. Όσα ακολούθησαν, αφορούσαν και περισσότερο κόσμο και συνέχισαν στο ίδιο μέτρο της χυδαιότητας.

Κι ύστερα ήρθε ο Άδωνης. Ο… υπουργός του πεντάευρου. Όσα κατάφερε να χτίσει το κοινωνικό κράτος από το ’80 κι ύστερα, ο Άδωνης θέλησε να το διαλύσει σε μία και μόλις θητεία. Το μεγαλύτερο επίτευγμα του ελληνικού κράτους, η Δημόσια και Δωρεάν Υγεία ήταν πλέον στο έλεος ενός θαυμαστή και υποστηρικτή της πολιτικής του Πινοσέτ.

Κι αν ο Πινοσέτ αναμετρήθηκε με την ιστορία, ο Άδωνης δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται για αυτό. Ιδιωτική Υγεία για όσους μπορούν και έχουν, οι υπόλοιποι στην αιώνια θέση των φτωχών αυτού του κόσμου. Μπορείς να πληρώσεις για την ζωή σου; Τότε θα ζήσεις. Αλλιώς, αντίο.

Ο Άδωνης. Ο ασυγκράτητος στον λόγο του, ο ειλικρινώς ξεκάθαρος πολιτικά Άδωνης Γεωργιάδης. Ο Υπουργός Υγείας μίας κυβέρνησης Σαμαρά που δεν κάλυπτε καν όλα τα φάρμακα από τα ταμεία. Που ζητούσε… ναύλα για την είσοδο στο νοσοκομείο, για την ίδια τη νοσηλεία από τους μη έχοντες ασφάλιση. Όταν η μαύρη εργασία και η ανεργία είχαν χτυπήσει ρεκόρ…

Ο ένθερμος υπερασπιστής των μνημονίων αυτός ο Άδωνης Γεωργιάδης μαζί με αυτό τον Ανδρέα Λοβέρδο δεν περίμεναν καμία υπόθεση Novartis για να χαρακτηριστούν από τον πολύ κόσμο. Για να ανακαλύψουμε τι είναι, ποιοι είναι. Η Δικαιοσύνη θα αποδώσει ευθύνες για ένα και μόνο έγκλημα εις βάρος του λαού. Για τα υπόλοιπα, θα αποδώσει η ιστορία.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ