Δεν περιμέναμε τόσο ανιστόρητη τοποθέτηση από την πρώην υπουργό Παιδείας

Η επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων έχει επανέλθει στην επιφάνεια με αφορμή την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να μην συμμετάσχει σε συνέδριο ισοσκέλισης ναζισμού - κομμουνισμού στην Εσθονία, γεγονός που αξιωματική αντιπολίτευση και κραταιά ΜΜΕ έκριναν ως πρόσφορο αντιπολιτευτικό έδαφος. Θέση επ' αυτού πήρε και η πρώην υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, καταθέτοντας μία ανιστόρητη προσέγγιση και προσπαθώντας να ταυτίσει ασυμβίβαστες πολιτικές έννοιες.

575fd0f21dc52494208b4633

«Κάποιοι αποσιωπούν ότι το ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας ήταν εθνικοσοσιαλιστικό και συνεπώς αριστερής προέλευσης» έγραψε, προκαλώντας την απορία αν έχει ξεδιαλύνει τις χαώδεις και δομικές διαφορές για το τι εστί εθνοσοσιαλισμός και τι σοσιαλισμός ή αν νομίζει πως επειδή οι δύο ιδεολογίες έχουν την ίδια κατάληξη πάει να πει ότι αντιπροσωπεύουν τις ίδιες πολιτικές πρακτικές και αξίες. 

Δείτε την ανάρτηση:

Μάλιστα, η κ. Γιαννάκου έφτασε σε μία ακόμη πιο ανιστόρητη προσέγγιση, παρουσιάζοντας τη μισή αλήθεια για την πολιτική σταδιοδρομία του φασίστα Μουσολίνι. 

Δείτε κι αυτήν την ανάρτηση:

Όντως, τα πρώτα πολιτικά βήματα του Μουσολίνι ήταν σοσιαλιστικά, όμως παρέλειψε να σημειώσει η πρώην υπουργός πως ο δικτάτορας είχε διαγραφεί από το σοσιαλιστικό κόμμα της Ιταλίας από το 1914 λόγω της εμμονής του για συμμετοχή της γείτονας χώρας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέση άκρως αντίθετη από αυτήν του κόμματος.

Το ότι κατέληξε εθνοσοσιαλιστής είναι ένα δεδομένο που δεν έχει κανένα σημείο σύνδεσης με το σοσιαλισμό. Λόγου χάρη, κι ο Λοβέρδος ήταν γραμματέας της ΚΝΕ και τώρα υπερασπίζεται την ελευθερία των αγορών. Επιπλέον, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γιώργος Αλογοσκούφης είχε δηλώσει πως ως φοιτητής ανήκε στην Αριστερά, μήπως φταίει αυτό για το έλλειμμα που παρέδωσε το 2009;

Πρόκειται για πρωτοφανής αντικομμουνιστική ρητοτική από μία πολιτικό που η αλήθεια είναι δεν είχε δώσει ποτέ ξανά ανάλογα δείγματα γραφής. 

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…