Newsroom

Newsroom

Δεν παραιτείται για χάρη της… Παναγίας ο Αμβρόσιος

Η Παναγία ήταν αυτή που «έπεισε» τελικά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας να παραμείνει στον Επισκοπικό θρόνο

1170667

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος που καταδικάστηκε πριν λίγες ημέρες για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, μετά την ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο, όπου με μισαλλόδοξο λόγο καταφερόταν κατά των ομοφυλοφίλων, λέγοντας «φτύστε τους».

Ενώ είχε πει ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του τον Αύγουστο του 2018, τελικά η θητεία του πήρε παράταση, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα όσα είχε πει, να παραμένει μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται πράξη ούτε τώρα. Αν και είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι είχε έτοιμη την επιστολή της παραίτησής του προς την Ιερά Σύνοδο, αποφάσισε να μην παραιτηθεί για χάρη της… Παναγίας.

Την περασμένη βδομάδα είχε τελέσει Θεία Λειτουργία στην Παναγία Τρυπητή, και αφού προσευχήθηκε την κάλεσε να τον οδηγήσει στη σωστή απόφαση. Η Παναγία δεν θα μπορούσε παρά να απαντήσει θετικά, μιας και συνεχίζει να κάνει δηλώσεις ότι παραμένει στην πρώτη γραμμή, ειδικά τώρα που η κυβέρνηση θέλει να σταματήσει τη μισθοδοσία των εφημέριων από το ελληνικό δημόσιο.

«Οι κληρικοί έχουν χύσει αίμα αίμα για την Ελλάδα κι αυτό το αίμα δεν πληρώνεται με τίποτα. Ο διωγμός αυτός με πονάει πάρα πολύ κι αυτός είναι ο λόγος που κάμφθηκαν από την παρουσία των ιερέων και δεν θα τους αφήσω. Θα μείνω να αγωνιστώ» δήλωσε.

«Ήρθαν εδώ εβδομήντα ιερείς, να μην τους κάνω το χατίρι; Επιθυμούσα να έχω περισσότερο χρόνο για προσευχή, να αφήσω τις τιμές και τις δόξες, να πάω στην Εκκλησία σαν χριστιανός να εκκλησιαστώ, να πάω σε ένα εξωκκλήσι να εξομολογήσω, να κάνω έργο ιεραποστολικό, ώστε να σταματήσω να ασκώ διοίκηση. Όμως οφείλω να σταθώ στο πλευρό των κληρικών αυτών τις ώρες» είπε χαρακτηριστικά ο Αμβρόσιος για να δικαιολογήσει την αλλαγή στάσης του.

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.