Δεν θεωρεί οικονομικό εκβιασμό ο Γεωργιάδης τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον άκρατο κυνισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον δεύτερο οικονομικό εκβιασμό που δέχεται η Ελλάδα μετά το 2015 αποτύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αποδεχόμενος τις παρανοϊκές απαιτήσεις των πιστωτών για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Το πιο παράδοξο, βέβαια, πως όποια κι αν είναι αυτά τα μέτρα, η ΝΔ δεν θα τα ψηφίσει.

58d4fd721dc524160e8b4597

Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, η επιχειρηματολογία του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν βασισμένη στο γνωστό νεοφιλελεύθερο δίπολο: απελευθέρωση των αγορών και ιδιωτικοποιήσεις. Ως προς το τελευταίο, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο παράδειγμα της ΔΕΗ, υπενθυμίζοντας τη ψήφιση -επί κυβέρνησης Σαμαρά- της «μικρής ΔΕΗ». 

«Η ΝΔ είναι ένα ένα κόμμα που πιστεύει στις ιδιωτικοποιήσεις, πιστεύει στην απελευθέρωση της αγοράς γενικά. Άρα και της αγοράς ενέργειας» είπε και πρόσθεσε: «δυστυχώς, έτσι όπως έχει καταντήσει η ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια, δεν σας κρύβω ότι έχουμε τεράστια ανησυχία για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης».

Εν συνεχεία, συνέδεσε την πορεία των αποκρατικοποιήσεων με τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, ασχέτως αν αυτό το μείγμα μέτρων το ζητούσε το Ταμείο από την πρώτη αξιολόγηση. «Αν, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είχε προχωρήσει με μεγάλη τις ιδιωτικοποιήσεις, που ο ίδιος ψήφισε, όπως π.χ. το «Ελληνικό», αντί να κάθεται και να τις βλέπει, τώρα δεν θα μας ζητούσαν περικοπές στις συντάξεις» τόνισε. 

Τότε, στις εγκλήσεις του δημοσιογράφου, Βαγγέλη Παπαδημητρίου, ότι η ΝΔ όχι μόνο δέχεται αλλά και αποδέχεται εκ προοιμίου τον εκβιασμό των πιστωτών, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε με ακραιφνή κυνισμό: «Δεν υπάρχει κανένας εκβιασμός. Αυτά είναι φαντασιώσεις αριστερών ανθρώπων», δικαιολογώντας μας κιόλας τους δανειστές για τις εξωφρενικές απαιτήσεις τους, αφού κατά τον κ. Γεωργιάδη είναι οι λογικές εξασφαλίσεις που ζητά κάθε δανειστής για είναι σίγουρος πως θα πάρει πίσω τα λεφτά που δανείζει.

Δείτε το βίντεο:


Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Μυτιλήνη: Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ

viasmos 3

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Μυτιλήνη: Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ

O 46χρονος θα οδηγηθεί τη Δευτέρα το πρωί στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά

ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

genikh syneleush larko 2

ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

Αποφασίστηκε η οργάνωση πλατιάς ενημέρωσης σε ολόκληρη την περιοχή της Λοκρίδας, ώστε να δυναμώσουν ακόμα…