Newsroom

Newsroom

Δεν θα λειτουργεί το Taxisnet έως το βράδυ της Κυριακής

Εξαιτίας εργασιών αναβάθμισης των ηλεκτρομηχανολογικών υποδοµών που πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστηµάτων και ∆ιοικητικής Υποστήριξης δεν θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης στο σύστηµα «Πόθεν Έσχες» έως και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 20:00.

5801ede81dc524993e8b45cf

Επίσης δεν λειτουργούν όλα τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών (TAXISnet, ICISnet ) καθώς και τα πληροφοριακά συστήματα άλλων φορέων (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΕΡΜΗΣ κ.λπ.) που συνδέονται μέσω των κωδικών TAXISnet.

Θυμίζουμε ότι εκτός από εισοδήματα, ακίνητα, μετοχές, ομόλογα, παράγωγα και καταθέσεις, οι υπόχρεοι για πρώτη φορά καλούνται να δηλώσουν μετρητά στο στρώμα (εκτός τραπεζικού συστήματος) εφόσον υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ, καθώς και κινητά περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν αναγράφονται σε ειδικούς κωδικούς της δήλωσης, εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Οι ηλεκτρονικές πύλες της εφαρμογής «πόθεν» θα κλείσουν στις 15 Ιανουαρίου 2017.

Στη συνέχεια, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου το αργότερο, οι αρμόδιοι φορείς θα δημιουργήσουν λίστες υποχρεωτικά ελεγχόμενων προσώπων (βουλευτές, αιρετοί, δικαστικοί, ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης) ενώ ειδικά για τα πολιτικά πρόσωπα προβλέπεται ανάρτηση των δηλώσεων στο διαδίκτυο.

Το ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες» αναμένεται να λειτουργήσει σαν πιλότος για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, το οποίο, σύμφωνα με τις δηλώσεις αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, θα εφαρμοστεί στις αρχές του 2017.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…