«Αν δεν μπορεί ο Μητσοτάκης, εμείς είμαστε εδώ για να βγάλουμε ξανά τα κάστανα από τη φωτιά»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Έθνος της Κυριακής και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά μιλά για τη διακυβέρνηση της ΝΔ, εξηγεί τι εννοεί όταν κάνει λόγο για μαφιόζικες και παρακρατικές μεθόδους και τονίζει: «Ο Μητσοτάκης βύθισε την οικονομία, καλύπτει την αποτυχία του πίσω από τον κορονοϊό».  

tsipras 0

Μιλώντας για την μέχρι στιγμής θητεία του πρωθυπουργού και τα κακώς πεπραγμένα του πρώτου έτους διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας τονίζει χαρακτηριστικά: «Αν ο Μητσοτάκης δεν µπορεί, είµαστε εδώ για να βγάλουµε ξανά τα κάστανα από τη φωτιά».

Στο απόσπασμα από τη συνέντευξη του, ο Αλέξης Τσίπρας λέει ότι αν έβαζε ένα τίτλο στους 12 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ θα ήταν «ένας χρόνος όλα ανάποδα».

Και εξηγεί ότι «η ελληνική οικονομία έτρεχε για 12 τρίμηνα με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, είχαμε μειώσει την ανεργία 10 ποσοστιαίες μονάδες, είχαμε αρχίσει να παίρνουμε τα πρώτα ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης για τη μεγάλη μερίδα της κοινωνίας και έρχεται ο κ.Μητσοτάκης και τάζει διπλάσια ανάπτυξη, καλύτερες μέρες, περισσότερες δουλειές. Και με το που έρχεται, πέφτει στη χώρα Αρμαγεδώνας και πριν τον κορονοϊό. Από τον Οκτώβριο του 2019 έχουμε ύφεση. 
Διαψεύστηκαν όλες οι προσδοκίες που είχαμε, οι επενδύσεις δεν ήρθαν και μετά ήρθε ο κορονοϊός που μη σας πω ότι “βολεύει” κιόλας, γιατί καλύπτει τη μεγάλη αποτυχία στην οικονομία, τα χρεώνει όλα εκεί. Μέχρι σήμερα οι προσπάθειες περιορισμού των επιπτώσεων του κορονοϊού φαίνεται να κινούνται στις εκτιμήσεις δημοσιογραφικού χαρακτήρα για την ύφεση που θα μας βρει: στην αρχή λέγανε 2%, μετά 4%, μετά 8%, μετά 10%, τώρα εκτιμούν ότι το τρέχον τρίμηνο, το δεύτερο του 2020 θα είναι 16% η ύφεση».

«Η κυβέρνηση δεν είναι εδώ για να κάνει εκτιμήσεις αλλά για να προλαβαίνει τις εξελίξεις και να ακολουθεί πολιτικές ώστε να ελαχιστοποιεί το βάθος της ύφεσης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Άρα εκτιμώ ότι αυτός ο χρόνος που θα μπορούσε να είναι ο χρόνος μίας μεγάλης στροφής για τη χώρα, σηματοδοτήθηκε από ένα μείγμα πολιτικής που ήταν καταδικασμένο να μας οδηγήσει ξανά σε υφεσιακή πορεία και από την αδράνεια μετά την πανδημία που θα μας οδηγήσει δυστυχώς ξανά στις δύσκολες μέρες που βιώσαμε την περίοδο 2010 – 2014. Διότι αυτοί οι ρυθμοί της ύφεσης δεν είναι απλά στατιστική, πίσω από τους αριθμούς κρύβονται ανθρώπινες ζωές, κρύβονται όνειρα κατεστραμμένα, χιλιάδες άνθρωποι που θα βρεθούν ξανά στην ανεργία, χιλιάδες λουκέτα σε μαγαζιά και επιχειρήσεις, μία τουριστική περίοδος φέτος που θα είναι τραγωδία και εξαιτίας της ανυπαρξίας σχεδίου για τον τουρισμό, αυτή η τραγωδία θα είναι ακόμα σκληρότερη», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…