Newsroom

Newsroom

«Δεν μας έχουν πληρώσει ακόμα – Σιγή Ιχθύος από την ΕΛΣΤΑΤ»: Τι καταγγέλλει απογραφέας

«Η ΕΛΣΤΑΤ χωρίς αμφιβολία τηρεί σιγήν Ιχθύος και αποφεύγει να μας ενημερώσει για το πότε θα πληρωθούμε», σημειώνεται στην καταγγελία

5429215

Μια σοβαρή καταγγελία, που αφορά την απαράδεκτη στάση της ΕΛΣΤΑΤ προς τους απογραφείς κατά τη φετινή απογραφή, μια διαδικασία, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία δεν ολοκληρώθηκε εγκαίρως, έφτασε στη ROSA από απογραφέα.

Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι παρά το γεγονός ότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη λήξη της διαδικασίας, οι απογραφείς όχι μόνο δεν έχουν πληρωθεί ακόμη, αλλά η ΕΛΣΤΑΤ είναι άφαντη και δεν έχει δώσει απαντήσεις, παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας.

Αρκετοί απογραφείς μάλιστα, είχαν αντιμετωπίσει επιθετικές συμπεριφορές, ακούγοντας επικριτικά σχόλια για την κυβέρνηση, αλλά και την ίδια την ΕΛΣΤΑΤ, χωρίς να υπάρχει σύνδεση με καμία από τις δύο, καθότι εξωτερικοί συνεργάτες, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν άντεξαν την πίεση και την απαράδεκτη οργάνωση και παραιτήθηκαν.

Και σα να μην έφτανε αυτό, τονίζει ότι είχαν αναγγείλει παχυλούς μισθούς, κάτι που τελικά δε φαίνεται να ισχύει, για ενάμιση μήνα δουλειάς, που επίσης δεν ίσχυσε, καθώς ορισμένοι απογραφείς εργάστηκαν έως και τον Φεβρουάριο!

Αναλυτικά η καταγγελία που έφτασε στη ROSA:

«Πέρα από τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίσαμε οι απογραφείς κατα τη διαδικασία τόσο της πρώτης (ηλεκτρονικής) φάσης όσο και στην πορεία των υπόλοιπων φάσεων (2η και 3η με δια ζώσης ραντεβού) όπου πολλές φορές υποστήκαμε από τραμπουκισμούς και βρισιές καθώς κόσμος πίστευε ότι είμαστε της κυβέρνησης έως και τα παράπονα του κόσμου για την ανεπάρκεια της ΕΛΣΤΑΤ (δικαίως) παρότι εμείς απλά ήμαστε εξωτερικοί συνεργάτες – απογραφείς.

Βέβαια αυτό ήταν το ελάχιστο στην πορεία αυτή καθώς το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν οι αερολογίες για παχυλούς μισθούς σε διάστημα εργασίας ενάμιση μήνα (Νοέμβριο έως 15 Δεκεμβρίου το μέγιστο) παρότι η εργασία μας διήρκησε έως και τέλη Ιανουαρίου( για πολλούς έως και τον Φεβρουάριο) τα λεφτά και λίγα θα είναι αλλά το σημαντικότερο είναι ότι παρά τα συνεχή μηνύματα μας στην ΕΛΣΤΑΤ δεν έχουμε ακόμα κάποια ενημέρωση για την πληρωμή μας.

Η ΕΛΣΤΑΤ χωρίς αμφιβολία τηρεί σιγήν Ιχθύος και αποφεύγει να μας ενημερώσει για το πότε θα πληρωθούμε και ας έχει περάσει διάστημα από το τέλος της εργασίας μας.

Με εκτίμηση ένας απογραφέας»

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…