Δεν κοκκίνισαν από ντροπή

Οι βουλευτές της Ν.Δ. στάθηκαν στο… ύψος τους

5685226 1

Κάθε κόμμα και ένα πόρισμα. Εγινε αυτό που περιμέναμε. Θα ήταν έκπληξη πρώτου μεγέθους αν είχαμε κάτι διαφορετικό. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Και δεν πρόκειται για έργο οσκαρικών προδιαγραφών, το οποίο λόγω της ποιότητάς του και των σπουδαίων συντελεστών του (σκηνοθέτης, ηθοποιοί) μπορείς να δεις και να ξαναδείς χωρίς να βαριέσαι, γιατί ανακαλύπτεις καινούργια πράγματα που στις προηγούμενες προβολές δεν είχες παρατηρήσει, αλλά για μια παρωδία. Φυσικά όχι του επιπέδου της ομάδας Μόντι Πάιθον.

Υποτίθεται πως οι βουλευτές που συμμετέχουν στις εξεταστικές επιτροπές είναι οιονεί εισαγγελείς. Υποτίθεται πως η αποστολή τους είναι να βρουν την αλήθεια και να αποδώσουν ευθύνες. Υποτίθεται ότι λειτουργούν ανεπηρέαστοι. Υποτίθεται ότι βάζουν τις ιδεολογικές και πολιτικές προτιμήσεις τους στην άκρη. Υποτίθεται πως τη γραμμή για το τι οφείλουν να πράξουν τη δίνει η συνείδησή τους και όχι οι ηγεσίες των κομμάτων στα οποία ανήκουν. Υποτίθεται ότι πρέπει να καταδικάζουν κάθε προσπάθεια κουκουλώματος. Υποτίθεται, υποτίθεται, υποτίθεται.

Από την εξεταστική επιτροπή που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, παρέλασαν μάρτυρες, διαβάστηκαν έγγραφα, έγινε συζήτηση. Σχημάτισαν όλοι οι βουλευτές την ίδια άποψη για το θέμα; Οχι. Τα ίδια άκουσαν, τα ίδια μελέτησαν, τα ίδια πρόσωπα εξέτασαν. Γιατί κατέληξαν σε δύο συμπεράσματα που το ένα βαράει μπουνιές στο άλλο; Είναι προφανές. Αυτό που μέτρησε ήταν το κομματικό συμφέρον. Αυτό πήγαν να υπηρετήσουν, αυτό προσπάθησαν να περιφρουρήσουν, γιατί αυτή πίστεψαν ότι είναι η δουλειά τους. Οσο για την αλήθεια; Ψάξε, ψάξε κι αν τη βρεις γράψε μου. Οπως βρέθηκε η αλήθεια για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Οπως βρέθηκε η αλήθεια για το σκάνδαλο της Siemens. Οπως θα… βρεθεί η αλήθεια για το σκάνδαλο της Novartis.

Να το πάρουν χαμπάρι όσοι νομίζουν ότι στην Ελλάδα θάλλουν η διαφθορά και η διαπλοκή. Αυτές τις κακοήθειες τις διαδίδουν οι λαϊκιστές. Το κράτος δικαίου λειτουργεί άψογα. Η σημερινή κυβέρνηση το έχει αποδείξει: Σέβεται το Σύνταγμα, εφαρμόζει τους νόμους χωρίς εκπτώσεις, δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, δεν απειλεί την ελευθερία του Τύπου, δεν χρησιμοποιεί παρακρατικές πρακτικές και τιμωρεί παραδειγματικά όσους ξεπερνούν τα όρια, ακόμη κι αν προέρχονται από την παράταξή της, δεν προσφέρει ασυλία σε κανέναν – ούτε στα στελέχη της ούτε στους φίλους της επιχειρηματίες και τραπεζίτες ούτε στους κουμπάρους της. Δεν το έχετε αντιληφθεί; Μα πού ζείτε; Σε άλλη χώρα; Μήπως έχετε παρασυρθεί από την προπαγάνδα της αντιπολίτευσης; Συνετιστείτε.

Το πόρισμα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το σκάνδαλο των υποκλοπών τα λέει σταράτα και αποστομώνει τους πάντες: «Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί σκανδάλου γύρω από τη νόμιμη επισύνδεση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη και τη λειτουργία της ΕΥΠ». Θρίαμβος. Ας μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη και εξαφάνιση στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόδοση όχι μόνο πολιτικών αλλά και ενδεχομένως ποινικών ευθυνών. Σιγά μη δώσουμε βάση στις ανοησίες των ακροαριστερών λαϊκιστών. Ας μιλάει το ΠΑΣΟΚ για τέλεση αξιόποινων πράξεων. Με τον Ανδρουλάκη θα ασχολούμαστε; Αυτός φλερτάρει με τον Τσίπρα. Τέτοια κατάντια.

Ας μιλάει το ΚΚΕ για υπονόμευση της έρευνας με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Κομμουνιστές είναι αυτοί και συνεχώς ανακαλύπτουν συνωμοσίες του ιμπεριαλισμού και της αστικής τάξης. Οσο για το ΜέΡΑ25 που θεωρεί ότι ήταν μια διατεταγμένη παρωδία, τι να πει κανείς. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από ένα κόμμα που έχει επικεφαλής τον άνθρωπο που ήθελε να μας βγάλει από το ευρώ; Κοντολογίς: Οι βουλευτές της Ν.Δ. στάθηκαν στο… ύψος τους. Για να παραφράσω λίγο τον Νίτσε, δεν κοκκίνισαν από ντροπή γι’ αυτό που έκαναν, αντιθέτως πλημμύρισαν από αγαλλίαση επειδή το έκαναν.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…