Δεν κατέθεσε στη δίκη Παπαγεωργόπουλου ο Γρέγος

Δεν εμφανίστηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να καταθέσει στη δίκη Παπαγεωργόπουλου, ο πρήν υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης και…

Δεν εμφανίστηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να καταθέσει στη δίκη Παπαγεωργόπουλου, ο πρήν υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης και βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος. Ο πρώην υπάλληλος του Δήμου επικαλέστηκε φόρτο εργασίας, καθώς επίσης και τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του.  

Τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής εκπροσώπησε στο Δικαστήριο ο δικηγόρος του. Η αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου Παναγιώτη Κατσιρούμπα ήταν άμεση. Εμφανώς ενοχλημένος σημείωσε χαρακτηριστικά:  «Είναι αυτή συμπεριφορά προς το δικαστήριο; Θα έρθει μία μέρα και θα μας πει εδώ είμαι; Δεν γίνεται έτσι».

Ξέσπασε ο Σαξώνης

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της δίκης ο πρώην ταμίας του Δήμου και ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους ξέσπασε. Όπως υποστήριξε δεν έκανε μόνος του την υπεξαίρεση.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα (…) Δεν ξέρουν όλοι αυτοί τι λεφτά τους έκλεψα; Αυτό λένε. Δεν βάλανε πέντε ανθρώπους να τους πουν πόσα τους πήρα εγώ ο απατεώνας; Αυτοί που λένε ότι είναι αθώοι;» διερωτήθηκε ο Σαξώνης, που από την πρώτη στιγμή έχει ομολογήσει την υπεξαίρεση και πρωτοδίκως  έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, όπως επίσης ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας.

Ο πρώην ταμίας του δήμου επανέλαβε πως δεν έχει κάποια καταγραφή συνομιλίας ή φωτογραφία με τον πρώην γενικό γραμματέα, ούτε εκμυστηρεύτηκε σε κάποιο δικό του φιλικό πρόσωπο ότι έκλεβε καθ’ υπόδειξη και προτροπή του Μιχάλη Λεμούσια. «Ήταν μία πράξη που δεν μας τιμά. Δεν μας τιμούσε και τότε. Δεν θα το έλεγα πουθενά …Δεν μπορώ να ζητήσω τίποτα άλλο από συγγνώμη», ανέφερε μεταξύ άλλων και υποστήριξε ότι μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο, περίμενε «κάλυψη» από τον Λεμούσια. Όταν τον επισκέφθηκα στο γραφείο του, εκείνος «με παρέπεμψε στον δήμαρχό μου», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Τρίτη το πρωί.