Δεν καταγράφονται τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα στη Κρήτη

“Μαύρο” ήταν το 2013 αν εξετάσει κάποιος τα στοιχεία από τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στο νομό Ηρακλείου. Σύμφωνα με…

“Μαύρο” ήταν το 2013 αν εξετάσει κάποιος τα στοιχεία από τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στο νομό Ηρακλείου.
Σύμφωνα με το πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, την προηγούμενη χρονιά καταγράφηκαν στο νομό 14 εργατικά ατυχήματα/δυστυχήματα. 
Από αυτά, τα 8 είχαν τραγική κατάληξη και στοίχισαν τη ζωή των εργαζομένων οι οποίοι υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Είναι όμως κοινό μυστικό το γεγονός ότι τα ατυχήματα στον εργασιακό χώρο είναι πολύ περισσότερα από τα 14 που έχουν καταγραφεί.
Όπως τονίζει ο κ. Βαρδάκης, τα ατυχήματα είναι πάρα πολλά, αλλά ελάχιστα από αυτά δηλώνονται.
Για τα περιστατικά αυτά επικρατεί απόλυτη σιωπή και δεν καταγράφονται ποτέ αφού στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για ανασφάλιστους εργαζόμενους.
Μάλιστα, ακόμα και τα ίδια τα θύματα, οι εργάτες, αρνούνται να αναφέρουν το ατύχημά τους καθώς δεν θέλουν να ρισκάρουν να χάσουν τη δουλειά τους.
Ο πρόεδρος του ΕΚΗ τονίζει ότι η κρίση έχει οδηγήσει ακόμα περισσότερους εργοδότες να μην λαμβάνουν μέτρα και να παίρνουν στη δούλεψή τους ανασφάλιστους εργαζομένους, ενώ λόγω της οικονομικής δυσχέρειας υπάρχουν και περισσότεροι εργαζόμενοι οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να εργαστούν ανασφάλιστοι και κάτω από επικίνδυνες συνθήκες, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη, ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος.
Flashnews.gr
 
Δυστυχώς πέρα απο τα εργατικά ατυχήματα…δεν καταγράφονται ούτε οι εργασιακές ασθένειες που είναι απόρροια των συνθηκών εργασίας.

Κασσελάκης για έξωση 82χρονου: Ιδού η κοινωνική πολιτική της ΝΔ που χρωστάει 400 εκ.

Κασσελάκης για έξωση 82χρονου: Ιδού η κοινωνική πολιτική της ΝΔ που χρωστάει 400 εκ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που…