Δεν κάνει πίσω η Άγκυρα – Ζητά την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών

Επιμένει η Άγκυρα στην αρχική της θέση και ζητά την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα «το συντομότερο δυνατό», όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγκ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

5a5398981dc52440118b4569

Παράλληλα, χαρακτήρισε την προσωρινή παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς «εξαιρετικά λανθασμένη απόφαση» και υπογράμμισε ότι υπάρχουν ήδη «σοβαρά προβλήματα στο Αιγαίο».

«Πρόκειται για μία εξαιρετικά λανθασμένη απόφαση σχετικά με το θέμα της Ελλάδας. Ήταν μία απόφαση για τη στήριξη των πραξικοπηματιών και αυτή κρίθηκε από το Εφετείο. Περιμένουμε σύντομα τους οκτώ πραξικοπηματίες. Όσοι συμμετέχουν σε πραξικόπημα και διαφεύγουν σε άλλες χώρα θα πρέπει να επιστρέφονται. Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι γειτονικές χώρες. Με την Ελλάδα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως αυτά που συμβαίνουν στο Αιγαίο. Θεωρούμε σημαντική την επίλυση αυτών των προβλημάτων μέσω του διαλόγου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπεκίρ Μποζντάγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.

Αν και ο  Άρειος Πάγος έχει ταχθεί κατά της έκδοσης τους στη γείτονα για λόγους μη διασφάλισης δίκαιης δίκης και τήρησης των στοιχειωδών διαδικασιών προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Τουρκία δείχνει ότι δεν προτίθεται να υποχωρήσει από το αίτημά της για έκδοση των οκτώ αξιωματικών.

Κρατείται ο Τούρκος αξιωματικός μετά την αναστολή χορήγησης ασύλου

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αρχές προχώρησαν σήμερα στην σύλληψη του Suleyman Ozkaynakci, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί διέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016 κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος. Η σύλληψη έγινε λίγη ώρα μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που έκανε δεκτό το αίτημα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που ζητούσε να ανασταλεί η χορήγηση ασύλου.


Ο Τούρκος στρατιωτικός οδηγήθηκε αρχικά στην υπηρεσία ασύλου για να υποβάλει νέα αίτηση. Εκεί, η αστυνομία αποφάσισε να τον μεταφέρει στο Τμήμα Αλλοδαπών και εν συνεχεία να τον μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού (όπου κρατούνται και οι άλλοι Τούρκοι αιτούντες άσυλο).

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, το αίτημα αναστολής ασύλου έγινε δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος, καθώς και για το συμφέρον του ίδιου του Τούρκου αξιωματικού.

Σημειώνεται ότι η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2018.

Ταμάγιο Πέρι: Καρχαρίας κατασπάραξε τον ηθοποιό των Πειρατών της Καραϊβικής – Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο

4b8dc6c6 pirates caribbean

Ταμάγιο Πέρι: Καρχαρίας κατασπάραξε τον ηθοποιό των Πειρατών της Καραϊβικής – Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο

Ο Ταμάγιο Πέρι ήταν επίσης επαγγελματίας σέρφερ, με τον καρχαρία να τον κατασπαράζει την ώρα…

Τραγωδία στη Νότια Κορέα: Πάνω από 15 νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών λιθίου

κορεα

Τραγωδία στη Νότια Κορέα: Πάνω από 15 νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών λιθίου

Λόγω της έντασης της πυρκαγιάς, οι διασώστες δυσκολεύονται να ταυτοποιήσουν τους νεκρούς

Σοκ στην Αχαΐα: Απείλησε ότι θα σκοτώσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει η 32χρονη (video)

ενδοοικογενειακή βία 1

Σοκ στην Αχαΐα: Απείλησε ότι θα σκοτώσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει η 32χρονη (video)

Μια 32χρονη γυναίκα στην Αχαΐα προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της μετά από απειλές…