Newsroom

Newsroom

Δεν ήξερε δεν ρώταγε (και) ο Σαχινίδης για Λίστα Λαγκάρντ

Από τον Οκτώβριο του 2009, όταν ορκίστηκε υφυπουργός Οικονομικών, μέχρι το Μάιο του 2012, όταν αποχώρησε από τα κυβερνητικά αξιώματα…

Από τον Οκτώβριο του 2009, όταν ορκίστηκε υφυπουργός Οικονομικών, μέχρι το Μάιο του 2012, όταν αποχώρησε από τα κυβερνητικά αξιώματα ως υπουργός Οικονομικών, ο Φίλιππος Σαχινίδης ήταν τόσο απασχολημένος με τα αυστηρώς υπηρεσιακά του καθήκοντα ώστε δεν ασχολείτο με τίποτα άλλο ούτε διάβαζε τον εγχώριο ή διεθνή Τύπο. Γι’ αυτό κι όπως κατάθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ πληροφορήθηκε για πρώτη φορά για την ύπαρξή της το Σεπτέμβριο του 2012 κι από τα μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος χρησιμοποίησε ως επιχείρημα την «απομόνωσή» του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στην οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να αιτιολογήσει την άγνοιά του μολονότι βρισκόταν σε καθημερινή επαφή με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών που γνώριζαν για τη Λίστα, με προεξάρχοντες τους Γιώργο Παπακωνσταντίνου κι Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Σαχινίδης, ο οποίος σε πολλά σημεία της κατάθεσής του στην Προανακριτκή παράπεμπε στην κατάθεσή του στην εισαγγελέα Ελένη Ράικου τον περασμένο Μάρτιο, επανάλαβε πως είχε ενημερωθεί το Μάιο του 2012 για αναφορά του Προϊσταμένου του Α’ Τμήματος Διεύθυνσης Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, Χρήστου Αθανασίου, στην οποία γινόταν μνεία της Λίστας Λαγκάρντ, ωστόσο αξιολόγησε πως έπρεπε να δοθεί στο Γενικό Διευθυντή της Οικονομικής Επιθεώρησης για να ασχοληθεί με όλα όσα περιέχονταν σε αυτή. Ο κ. Σαχινίδης έπλεξε το εγκώμιο των κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, ωστόσο απάντησε πως δεν ενημερώθηκε για τη Λίστα από τον τελευταίο, όταν τον διαδέχθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ενώ τόνισε με νόημα πως ο ίδιος πρωτοκολλούσε οποιοδήποτε έγγραφο ερχόταν στην κατοχή του. Ταυτοχρόνως, ο κ. Σαχινίδης υποστήριξε πως δε γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους το υπουργείο Εξωτερικών του ζήτησε, κι εκείνος υπόγραψε, ανακατανομή κονδυλίων από κωδικό λίγες μέρες πριν από δημοσίευμα για πώληση της Λίστας Λαγκάρντ αντί 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…