Δεν έχει προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης η σύζυγος Στουρνάρα

Αν και ρεπορτάζ αναφέρουν πως η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, αυτό διαψεύδεται από το ίδιο το Τμήμα, σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr.

NewsRoom 22/06/2017 | 15:17

Συγκεκριμένα, η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του koutipandoras.gr, λέγεται πως η κυρία Νικολοπούλου πρόκειται να μεταβεί σε αυτό αργότερα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο Α.Τ Κυψέλης έχει προσαχθεί η φίλη της Λίνας Νικολοπούλου η οποία ηχογραφούσε με το κινητό της δεύτερης την ακροαματική διαδικασία. Πρόκειται να ακολουθηθεί η αυτόφωρος διαδικασία κάτι που με βάση την απόφαση του Δικαστηρίου, όπως ερμηνεύεται από νομικούς κύκλους, έπρεπε να γίνει και για την κυρία Στουρνάρα.

Διαβάστε σχετικά εδώ: Αρνήθηκε να πάει στον Εισαγγελέα η σύζυγος του Στουρνάρα, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσαγωγή στον εισαγγελέα κάθε πολίτη γίνεται με τη συνοδεία των αρμόδιων αστυνομικών οργάνων.

Το Documento απηύθυνε ερώτημα προς το υπουργείο Προστασίας το Πολίτη, το οποίο ξεκαθάρισε ότι εάν οι αστυνομικοί δεν εκτέλεσαν την απόφαση του δικαστηρίου είναι ευθύνη της ηγεσίας της αστυνομίας να πράξει τα δέοντα.

Όπως έγραψε το koutipandoras.gr, τόσο εντός όσο και εκτός της δικαστικής αίθουσας όπου διεξήχθη η δίκη, εκτυλίχθηκε ένα πραγματικό δικαστικό και αστυνομικό αλαλούμ.

Η Λίνα Νικολοπούλου, κατόπιν και σχετικών παροτρύνσεων από τους δικηγόρους της, αρνήθηκε να πάει στον Εισαγγελέα.

Η κυρία Νικολοπούλου έτσι, έφυγε ανεμπόδιστη από τα Δικαστήρια ενώ την ίδια στιγμή οι δικηγόροι της σε πολύ έντονο ύφος είχαν εμποδίσει λεκτικά προηγουμένως τους αστυνομικούς να οδηγήσουν την εντολέα τους στον Εισαγγελέα, επικαλούμενοι πως δεν υπάρχει τέτοια απόφαση. 

Ταυτόχρονα,φαίνεται να "επέτρεψαν" να οδηγήσουν στον Εισαγγελέα τη φίλη της, η οποία με το κινητό της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα ηχογραφούσε τη δίκη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Δικαστικό και αστυνομικό αλαλούμ στη δίκη Βαξεβάνη με τη σύζυγο Στουρνάρα – Τι συνέβη