Δεν έβγαζε μόνο λεφτά στο εξωτερικό ο Χαρδούβελης αλλά κατέχει και δημόσια γη

cover
NewsRoom 08/03/2015 | 09:08

Οι αναγνώστες του HOT DOC έχουν πληροφορηθεί από τις αρχές Νοεμβρίου του 2014 για τη...νοοτροπία του Γκίκα Χαρδούβελη. Ο τέως υπουργός Οικονομικών που τώρα δέχεται κριτική γιατί εκτός από μέιλ έστελνε και τα χρήματά του στο εξωτερικό, έχει και ένα άλλο «χόμπι» όπως αποκάλυψε ο Κώστας Βαξεβάνης και το HOT DOC:  την κατοχή δημόσιας γης.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του περιοδικού(τεύχος 63) για τα «έργα» του κ.Χαρδoύβελη:

Στις αρχές Οκτωβρίου ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εξήγγειλε νομοθέτημα το οποίο θα επιτρέπει σε κατόχους καταπατημένων δημοσίων εκτάσεων, να τις νομιμοποιούν. Όπως αποκαλύπτει το Hot Doc, ο Γκίκας Χαρδούβελης και η σύζυγός του Σούζαν Μπεζτζιάν, είναι κάτοχοι μιας τέτοιας δημόσιας έκτασης, πράγμα το οποίο πιθανότατα γνώριζαν όταν την αγόρασαν. Το ζεύγος Χαρδούβελη κατέχει, όπως αποκαλύπτουμε, την πλαγιά ενός βουνού με προνομιακή θέα στη θάλασσα. Πρόκειται για οικόπεδο 40 στρεμμάτων στα Πούλιθρα Αρκαδίας, κοντά στο Λεωνίδιο, τα 20 εκ των οποίων, αποτελούν δημόσια γη.

Η ερευνητική ομάδα του περιοδικού, μάζεψε όλα τα στοιχεία που αφορούσαν την αγοραπωλησία του οικοπέδου από τη σύζυγο Χαρδούβελη το 2006. Συγκέντρωσε επίσης, τις διαδοχικές αεροφωτογραφήσεις της περιοχής που εμφανίζουν την καταπατημένη έκταση ως δασική. Η παραδοχή όμως για το ότι είναι δημόσια έκταση προέρχεται από τις περιγραφές που υπάρχουν στα συμβόλαια τα οποία αποκαλύπτουμε. Σ’ αυτά, όπως θα διαπιστώσετε, δεν υπάρχει καμιά βεβαίωση Δασαρχείου πως η γη δεν είναι δημόσια ή δασική, αλλά ούτε τοπογραφικό παρότι αυτό επιβάλλεται από τον νόμο. Ο Γκίκας Χαρδούβελης και η σύζυγός του είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τη δημόσια καταπατημένη γη στον νόμιμο ιδιοκτήτη της. Δηλαδή στο κράτος. Άλλωστε κανένας νόμος δεν προβλέπει δικαίωμα χρησικτησίας δεν δημόσια έκταση.

Διαβάστε  τι λένε στο Hot Doc, κάτοικοι της περιοχής και όλοι οι ιδιοκτήτες των όμορων οικοπέδων, αυτού που κατέχει το ζεύγος Χαρδούβελη κι ακόμη, τι απαντά στο Hot Doc η σύζυγός του υπουργού Οικονομικών, Σούζαν Μπεζτζιάν

Κατεβάστε με ένα κλικ το συγκεκριμένο τεύχος

http://hotdoc.gr/store/digital/issue-63/