Δεν εστάλησαν μηνύματα από το 112 για τη φωτιά στην Εύβοια

Δεν τέθηκε σε λειτουργία ο ευρωπαϊκός αριθμός άμεσης ανάγκης 112, σύμφωνα με πηγές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

112

Ως επικοινωνιακό εργαλείο της κυβέρνησης φαίνεται να χρησιμοποιείται μονάχα ο ευρωπαϊκός αριθμός άμεσης ανάγκης 112, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του altsantiri.gr, που επικοινώνησε με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δε χρησιμοποιήθηκε ούτε στη μεγάλη φωτιά που καίει την Εύβοια.

Το εν λόγω σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης που δεν έστειλε μηνύματα στους πολίτες για την πυρκαγιά στον Υμηττό, δε χρησιμοποιήθηκε ούτε και σήμερα, Τρίτη, την ώρα που καίγεται δασική περιοχή Natura στην Εύβοια και εκκενώνονται χωριά, με τους καπνούς να έχουν φτάσει μέχρι και την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για τη μη αποστολή μηνυμάτων σχετικά με τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στον Υμηττό, εκείνος έδειξε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Με τη σειρά του, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι τα μηνύματα στέλνονται σε ακραίες καταστάσεις. «Το 112 αφορά ακραίες καταστάσεις και σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές. Δε θα δημιουργούσαμε πανικό στον κόσμο στις 4 το πρωί», είχε πει χαρακτηριστικά.

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»