Δεν επιβεβαιώνει η Αθήνα συμφωνία με τους δανειστές

Κυβερνητική πηγή, σχολιάζοντας δημοσίευμα του Reuters, επισημαίνει πως «όταν θα έχουμε συμφωνία θα το μάθετε επισήμως». Το διεθνές πρακτορείο έγραψε νωρίτερα ότι «οι δανειστές και η Αθήνα κατέληξαν σε συμφωνία για σημαντικές εργασιακές μεταρρυθμίσεις και μειώσεις συντάξεων στις συνομιλίες για την αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης».

58dbed771dc52429358b46a0

Η κυβερνητική πηγή σημείωσε: «Ουδέν σχόλιον. Όταν κλείσει η συμφωνία, θα το μάθετε επισήμως και όχι από τη διαρροή ».

Το δημοσίευμα του Reuters δεν επιβεβαίωνε ούτε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ, ερωτηθείσα σχετικώς κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το Reuters, «η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές της σχετικά με σημαντικές εργασιακές μεταρρυθμίσεις, περικοπές δαπανών και ενεργειακά ζητήματα και πλησιάζει στην επίτευξη μιας προκαταρκτικής συμφωνίας πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 7 Απριλίου».

Σε αυτό το πλαίσιο, το Reuters σημειώνει πως υπάρχει σύγκλιση τόσο για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας όσο και για το ασφαλιστικό σύστημα.

Αναφορικά με τα εργασιακά, το πρακτορείο υποστηρίζει πως η ελληνική πλευρά κατάφερε να εξασφαλίσει την επανεφαρμογή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπως επίσης και τη μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Για το συνταξιοδοτικό, η συμφωνία -σύμφωνα με το Reuters- προβλέπει την περικοπή ης συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ το 2019, αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 6.000 ευρώ, με στόχο την εξοικονόμηση ακόμη 1% του ΑΕΠ.

Ως προς τα ενεργειακά, το πρακτορείο υποστηρίζει πως η κυβέρνηση απεδέχθη την πώληση κεντρικών παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ, με το «πωλητήριο» να αφορά το 40% των εργοστασίων λιγνίτη.

Κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στο koutipandoras.gr, τόνισαν πως υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο τίποτα δεν συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν τα πάντα.

Διαψεύδει η Κομισιόν

Η Κομισιόν διαψεύδει το δημοσίευμα του Reuters, με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απαντά σε σχετική ερώτηση: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές περί κατ’ αρχήν συμφωνίας Ελλάδος και δανειστών».

Δείτε το βίντεο:


ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

μητσοτακης μουζακι

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

«Ας του θυμίσουμε ότι η ΝΔ με το VMRO είναι αδελφά κόμματα, καθώς συμμετέχουν και…

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

1100 e9fe6f8d 3499 412c 810b 6c532298735a

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

Το απόγευμα της Κυριακής η 42χρονη μητέρα, κάτοικος Καλαφατιώνων Κέρκυρας, κατήγγειλε την κόρη της για…