Newsroom

Newsroom

"Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω – Αναγκάστηκα να του ρίξω" – Αυτά είπαν στην απολογία τους οι προφυλακιστέοι για την αιματηρή ληστεία με θύμ

Προφυλακίστηκαν ο 27χρονος ειδικός φρουρός και ο 42χρονος έγκλειστος των φυλακών Αγιάς Χανίων που κατηγορούνται για την αιματηρή ληστεία σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση.

5756f6e11dc5243b398b4934

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας, στην απολογία του φέρεται να παραδέχθηκε ότι ήταν εκείνος που πυροβόλησε τον Πάνο Καλλίτση, ωστόσο αρνήθηκε ότι ήθελε να τον σκοτώσει:

«Ήθελα μόνο να πάρω τα χρήματα. Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω. Πυροβόλησα για εκφοβισμό. Πάνω στη συμπλοκή εκπυρσοκρότησε το όπλο και η σφαίρα χτύπησε στο στήθος τον κομμωτή. Έχω μετανιώσει για τις πράξεις μου» φέρεται να υποστήριξε.

Από την πλευρά του, ο 29χρονος ειδικός φρουρός ο οποίος κατηγορείται για απλή συνέργεια στην επίθεση, στην απολογία του φέρεται να αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον συγκατηγορούμενό του σε σπίτι συγγενικού προσώπου του στην Πάτρα, όταν είχε πάρει άδεια από τις φυλακές.

«Πάνω στις συζητήσεις μας για επωνύμους, ανέφερα ότι έχω ακούσει ότι έχει πολλή δουλειά στο μαγαζί του και ενδεχομένως να κυκλοφορεί με χρήματα στο αυτοκίνητό του» φέρεται να είπε στην απολογία του ο 29χρονος.

Ο ειδικός φρουρός φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως οι συνεργοί του θα χρησιμοποιούσαν όπλα, προσθέτοντας πως πίστευε ότι θα έκαναν διάρρηξη στο αυτοκίνητο του κομμωτή.

«Όταν ήρθε ο έγκλειστος σπίτι μου και τον ρώτησα τι έγινε με τον Καλλίτση, μου είπε: Εγινε μ…….α. Μου την έπεσε ο Καλλίτσης και για να τον αποφύγω αναγκάστηκα να του ρίξω. Αιφνιδιάστηκα, γιατί δεν ήξερα ότι θα είχε μαζί του όπλο».

Ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και πρόσθεσε πως «νόμιζα ότι οι συγκατηγορούμενοί μου θα έκαναν κάποια διάρρηξη χωρίς όπλο. Αν το ήξερα δεν θα συμμετείχα».

Ο Ιρακινός συγκατηγορούμενός τους θα απολογηθεί αύριο λόγω κωλύματος του συνηγόρου του.

Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός κομμωτής, Πάνος Καλλίτσης ήταν τυχερός καθώς η σφαίρα πέρασε λίγα μόλις χιλιοστά από την αορτή της καρδιάς.