Newsroom

Newsroom

«Δεν είναι ταμπού η συζήτηση για εκλογή προέδρου απ’ τη βάση στον ΣΥΡΙΖΑ»

Την ανάγκη για ένα ριζικό, προγραμματικό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε εκφραστή ενός πλατιού δημοκρατικού, προοδευτικού μετώπου, τονίζει η Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στο News 247, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως «δεν υπάρχουν συζητήσεις – ταμπού» αναφερόμενη στο ενδεχόμενο εκλογής προέδρου από τη βάση του κόμματος.

ρένα δούρου

«Αν χρειαστεί και το θέμα της εκλογής προέδρου από τη βάση θα συζητηθεί ανοιχτά, οργανωμένα και δημοκρατικά», τονίζει η πρώην Περιφερειάρχης. «Προσωπικές στρατηγικές και θεσιθηρία δεν χωρούν» στη συλλογική δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιεί.

«Το καθοριστικό είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σημείο αναφοράς στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι και η εκλογή του προέδρου πρέπει να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια με τρόπο που θα καθορίσουμε συλλογικά όπως πάντα. Εννοείται ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις – ταμπού και αν χρειαστεί, και το θέμα της εκλογής προέδρου από τη βάση θα συζητηθεί ανοικτά, οργανωμένα και δημοκρατικά», αναφέρει σχετικά η κ. Δούρου.

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα για το κόμμα η πρώην περιφερειάρχης Αττικής σημειώνει πως «το στοίχημα του νέου ΣΥΡΙΖΑ αφορά όλη την κοινωνία και δεν είναι υπόθεση εσωτερικών διεργασιών. Η διεύρυνση της απήχησής του με όρους μαζικότητας και συμμετοχικότητας είναι η κρίσιμη προϋπόθεση για τη μετεξέλιξη αυτή».

Όσο για το αν σκοπεύει η ίδια να διεκδικήσει τη θέση του Γραμματέα ή της πολιτικής Γραμματείας απαντά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν υπήρξε κόμμα διεκδίκησης αξιωμάτων ή θέσεων, κόμμα δελφίνων ή κληρονόμων» και ότι «προσωπικές στρατηγικές και θεσιθηρία δεν χωρούν στη συλλογική δουλειά ειδικά μάλιστα σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να ανταποκριθεί στη διπλή ευθύνη αφενός της δομικής ανασυγκρότησής του και αφετέρου της προάσπισης των επιτευγμάτων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να ακυρώσει η σημερινή κυβέρνηση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ κόμμα για προσωπική καριέρα. Αυτή την οπτική υπηρετώ από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκα στη νεολαία του Συνασπισμού», τονίζει ακόμα.

Ερωτώμενη δε ότι κάποιοι τη θεωρούν ως «εν δυνάμει δελφίνο» επισημαίνει: «Όσοι επιδίδονται σε δελφινολογίες, είναι μακράν νυχτωμένοι. Δεν γνωρίζουν τη Δούρου αλλά δεν γνωρίζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίνουν χρησιμοποιώντας το λογισμικό παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, με βαρωνείες, διαδόχους, κληρονόμους και οικογένειες που έχουν ταυτίσει την ύπαρξή τους με την εξουσία. Εμείς είμαστε από διαφορετικό υλικό φτιαγμένοι. Πιστεύουμε στη συλλογικότητα και είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε εκείνους που δεν έχουν φωνή, την άλλη Ελλάδα που πασχίζει για το καλύτερο κάθε μέρα στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι σκοπούς υπηρετούν αυτού του είδους οι δήθεν αναλύσεις. Ένα πράγμα είναι πάντως σίγουρο: ότι δεν υπηρετούν ούτε την ενημέρωση ούτε την αλήθεια».
 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό