ΔΚ

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν είναι το Alter, αλλά η ΕΡΤ

«Κρίνοντας από όσα βλέπουμε μέχρι τώρα, καταλαβαίνουμε πως o Κωνσταντίνος Ζούλας έχει μπερδέψει την ΕΡΤ με το Alter και το Tempo»

1756773

Δεν είναι μόνο που αποκτήσαμε στα πολιτικά και δεύτερο ΣΚΑΪ, την ΕΡΤ, είναι και η θεματολογία των δελτίων ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης που άλλαξε άρδην. Σάββατο βράδυ, και πρώτο θέμα στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1, με την Αντριάννα Παρασκευοπούλου, ο θάνατος του μικρού κοριτσιού σε λούνα παρκ του Βόλου. Πρώτο θέμα, έτσι; Τίτλος στο σούπερ από κάτω, πιο μακάβριος δεν γίνεται, «Θάνατος στο Λούνα Παρκ» –νομίζουν πως γυρίζουν ταινία φαίνεται. Η παρουσίαση του θέματος κράτησε δεκατέσσερα ολόκληρα λεπτά.

Λες κι έκαναν αρχισυνταξία στον Νίκο Ευαγγελάτο. Δεκατέσσερα λεπτά λοιπόν με το ρεπορτάζ, με ζωντανή σύνδεση με την ανταποκρίτρια στο Βόλο, με τηλεφωνική συνέντευξη με τον πατέρα μιας άλλης μικρής που είχε χτυπήσει από το ίδιο μηχάνημα πριν από 10 χρόνια και άλλα αντίστοιχα.

Δεν λέω, τραγική είδηση όντως, δεν είναι όμως είδηση για πρώτο, εκτενές, θέμα στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ. Αλλά δεν είναι το μόνο που παρατηρήσαμε τις τελευταίες ημέρες στις ειδήσεις της ΕΡΤ και αποδεικνύει τη στροφή προς τη λαϊκή θεματολογία. Πριν από ημέρες, το κεντρικό δελτίο αφιέρωσε ένα δεκάλεπτο στο τραγικό γεγονός με τον 28χρονο στο Αίγιο, που σκότωσε με το αυτοκίνητό του γιαγιά κι εγγονό. Δεν είναι μόνο ο χρόνος, δεν είναι οι ανταποκρίσεις, το πιο εξωφρενικό είναι που έφεραν καλεσμένο στο στούντιο, ζωντανά, τον δικηγόρο του δράστη. Για να μας πει διάφορα υπέρ του πελάτη του με το κάμπριο που σκότωσε δύο ανθρώπους.

Αυτή δεν είναι ΕΡΤ πια. Δεν ξέρω τι θέλουν να πετύχουν οι καινούργιοι διαχειριστές της, αλλά οι ειδήσεις, όπως τις κάνουν, δεν ταιριάζουν στην ιστορία και το προφίλ της Δημόσιας Τηλεόρασης. Ο Κωνσταντίνος Ζούλας, ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ που κέρδισε στον διαγωνισμό πριν καν γίνει ο διαγωνισμός, λέει πως θα φτιάξει ένα δελτίο ειδήσεων πιο γρήγορο, πιο νευρώδες, με μικρότερα και διαφορετικά θέματα. Και πιο ανάλαφρο. Κρίνοντας από όσα βλέπουμε μέχρι τώρα, καταλαβαίνουμε πως έχει μπερδέψει την ΕΡΤ με το Alter και το Tempo. Ας του το πει κάποιος, μπορεί να μην το καταλαβαίνει. Προφανώς, στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο κύριος υπεύθυνος στην Αγία Παρασκευή, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ που δούλευε και στην τηλεόραση του Alpha ταυτόχρονα, Φώτης Καφαράκης. Τον προορίζουν άλλωστε για τη διεύθυνση των ειδήσεων. Και από κοντά ο Γιάννης Τρουπής, ο δημοσιογράφος στον οποίο δείχνει τυφλή εμπιστοσύνη η Νέα Δημοκρατία, εκτιμώντας τον για τη δουλειά που κάνει!

Αλλά το είπαμε στην αρχή: η ΕΡΤ στα πολιτικά της μοιάζει πλέον με τον ΣΚΑΪ. Δύο κανάλια φανατικά υπέρ της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Τι ειρωνεία, όμως, για τους ανθρώπους της ΕΡΤ… Υποστηρίζουν το κόμμα εκείνο που τους απέλυσε και τους έστειλε σπίτι τους. Και είναι εναντίον του κόμματος που τους επανέφερε στη δουλειά. Βέβαια, μην ξεχνάμε και τη ΝΕΡΙΤ. Το μόρφωμα των Σαμαρά – Βενιζέλου. Προφανώς οι ΝΕΡΙΤες έχουν επικρατήσει και τώρα…

Πηγή: efsyn.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…