Δεν έχουν να πληρώσουν αλλά τα ειδοποιητήρια βροχή

Το εορταστικό κλίμα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων έλαβε και επίσημα τέλος. Η εφορία άρχισε να στέλνει  ειδοποιητήρια σε όσους δεν…

Το εορταστικό κλίμα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων έλαβε και επίσημα τέλος. Η εφορία άρχισε να στέλνει  ειδοποιητήρια σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ, καθώς επίσης και σε όσους δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Άνθρωποι δηλαδή που προτίμησαν να κάνουν χριστούγεννα με τις οικογένειές τους και άφησαν για λίγο στην άκρη τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις.

Στα ειδοποιητήρια της εφορίας όλοι οι οφειλέτες καλούνται να εξοφλήσουν μέχρι τέλος Ιανουαρίου.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών από τις διασταυρώσεις εντοπίστηκαν και βεβαιώθηκαν 1,645 εκ. ανεξόφλητες ή μερικώς εξοφλημένες παροχές Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 2012, με ημερομηνία πληρωμής την 31η Ιανουαρίου 2014.

Ειδοποίηση ανά υπόχρεο έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per.jsp (επιλογή «Ειδοποιήσεις Πληρωμής ή Επιστροφής Φόρου»). Επίσης, βεβαιώθηκαν ανείσπρακτα Τέλη Κυκλοφορίας έτους 2013 που αφορούν σε περίπου 95.000 οχήματα, με ημερομηνία πληρωμής την 31η Ιανουαρίου 2014 οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για πιθανές οφειλές και υποχρεώσεις τους στο TAXISnet, από την επιλογή της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης Στοιχεία Οφειλών(https://www1.gsis.gr/taxisnet/info).

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι το που θα βρουν χρήματα για να καταφέρουν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.