ΝΠ

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Αν δεν έχουμε ΜΕΘ, τόσο το χειρότερο για τις… ΜΕΘ και για μας

Ο πρωθυπουργός μίλησε στη Βουλή χωρίς να αναγνωρίσει ούτε μισό λάθος και κλείνοντας τα μάτια στην πραγματικότητα μας είπε ότι «σώζει ζωές».

5436261 1

Ευχάριστες ψευδαισθήσεις, δυσάρεστη η πραγματικότητα αλλά δεν φταίει αυτή όσο και αν θέλουμε να την αλλάξουμε. Είναι μια πραγματικότητα και ενώ θα έπρεπε να παραδεχτεί ο πρωθυπουργός τα λάθη και τις παραλείψεις στη μάχη κατά του COVID-19, να κάνει την αυτοκριτική του και να εφαρμόσει νέα αξιόπιστη και αποτελεσματική πολιτική συνεχίζει να μην τη βλέπει.

Ο ίδιος και η κυβέρνηση του δεν θα κριθούν από  τα επικοινωνιακά μακιγιάζ αλλά από τη δυνατότητα διόρθωσης των λαθών.

Ο πρωθυπουργός μίλησε στη Βουλή χωρίς να αναγνωρίσει ούτε μισό λάθος και κλείνοντας τα μάτια στην πραγματικότητα μας είπε ότι «σώζει ζωές». Μόνο που μέσα στον φετινό Νοέμβριο σημειώθηκαν και οι τρεις μεγαλύτεροι αριθμοί κρουσμάτων από την εμφάνιση του κοροναϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στις 9 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 8.613 κρούσματα, στις 16 του μήνα 8.129, ενώ στις 23 του μήνα, 8.100 μολύνσεις

Με την πανδημία να σαρώνει τη χώρα μας και να δείχνει σε κάθε ευκαιρία τα δόντια της η κυβέρνηση «ξύπνησε» από το «όνειρο» της επιτυχίας απότομα και αφου μετρούσαμε δεκάδες θανάτους καθημερινά. Τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας ανέρχονται στα 939.000, ενώ έχουν χάσει τη ζωή πάνω απο 18.000 άνθρωποι.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, μόνο τον Νοέμβριο καταγράφηκαν στην Ελλάδα 195.955 κρούσματα, τη στιγμή που 2.159 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό.

Χωρίς απαντήσεις για αυτή την «μαύρη λίστα» των νεκρών, του φταίνε ο Τσίπρας που δεν έχει προτάσεις, λες και αυτός κυβέρνα ή ο Πολάκης με τις ασυναρτησίες που γράφει λες και έχει τόση δύναμη να επηρεάσει τόσους ανθρώπους.

Αλλά μετά τους νέους στις πλατίες, στοχοποίησε τους ανεμβολίαστους άνω των 60, που ναι είναι αλήθεια ότι τους χτυπάει αλύπητα ο κορωνοϊός αλλά σίγουρα δεν είναι οι εστίες υπερ-μετάδοσης του. Μέσα στον πανικό της η κυβέρνηση κινείται με εξαναγκαστικό τρόπο και όχι με πλαίσιο ρυθμιστικό όπως έκανε με τις αναστολές στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ίσως στην επόμενη φάση να  αλλάξει και τον Ποινικό Κώδικα στη λογική της Κομμουνιστικής Κίνας, που δεν έχει καμία σχέση με φιλελεύθερο δημοκρατικό καθεστώς της ΕΕ.

Η κυβέρνηση μπροστά στον πανικό από τη ραγδαία φθορά και την οργή της κοινωνίας ρίχνει «πυροτεχνήματα» και κάθε εβδομάδα ανακοινώνει νέα μέτρα ακυρώνοντας προηγούμενες διαβεβαιώσεις. Αντί, λοιπόν, να μάθουμε γιατί χώρες με πολύ υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων (Αυστρία, Ολλανδία) έχουν σε σύγκριση με εμάς λιγότερους θανάτους, ο Πρωθυπουργός μας είπε:

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω, έχετε εσείς; Φέρτε την».

«Αλήθεια είπε σήμερα στην βουλή ο Μητσοτάκης πως η θνητότητα του βαρέως πάσχοντα εκτός ΜΕΘ vs εντός ΜΕΘ είναι ίδια; Σοβαρά τώρα; Έχουμε κι επίσημα πρωθυπουργό αρνητή της Εντατικής Θεραπείας, αρνητή της σύγχρονης ιατρικής, αρνητή της επιστήμης;» σχολίασε δεικτικά ο γιατρός και γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου.

Ο Πρωθυπουργός με τη χθεσινή του παρουσία στη Βουλή επιβεβαίωσε αυτό που συμβαίνει πολλές φορές στην πολιτική, ότι αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν δεν έχουμε ΜΕΘ, τόσο το χειρότερο για τις…ΜΕΘ και για μας…

Πηγή: newpost.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους