Πογκρόμ σχεδιάζουν ακροδεξιοί στο Βόλο: Ιδρύουν «Σύλλογο Κυνηγών Λαθρομεταναστών»

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το e-thessalia.gr

karampina

Την ύπαρξη κλειστής διαδικτυακής ομάδας με το όνομα «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών», η οποία μάλιστα καλεί και σε συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στο Βόλο αποκαλύπτει το e-thessalia.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα όπλα που διαθέτουν φιγουράρουν στις αναρτήσεις τους και απευθύνουν μέσω κλειστής διαδικτυακής ομάδας κάλεσμα σε συγκέντρωση στον Βόλο- στον Αγιο Νικόλαο σήμερα το απόγευμα- για να οργανωθούν και να «κυνηγήσουν λαθρομετανάστες από την πόλη».

Αναρτήσεις που ξεχειλίζουν από μίσος και φωτογραφίες με στιλέτα, μαχαίρια και όπλα μαζί με τις άδειες οπλοφορίας. Σύλλογος κυνηγών λαθρομεταναστών το όνομά τους και στο facebook η ομάδα μετρά 303 μέλη, ενώ δημιουργήθηκε στις 3 Μαρτίου, ώστε να υπάρξει οργάνωση και να φύγουν για Έβρο να ενισχύσουν τις πολιτοφυλακές.

Οι φωτογραφίες με τα όπλα και τα στιλέτα από τους χρήστες της ομάδας προκαλούν τρόμο. Η ομάδα είναι κλειστή και δεν μπορεί να μπει κανείς χωρίς να υπάρξει «πρόσκληση», ενώ θέλανε να πραγματοποιήσουν τα μέλη αντισυγκέντρωση την ωρα που στον Αγιο Νικόλαο προγραμματίζεται αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Η σελίδα κατέβηκε – προσήχθη ο διαχειριστής

Το ενδιαφέρον της Αστυνομίας προκάλεσε η δημιουργία σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κλειστής ομάδας με τίτλο «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών και διώξιμο από τη χώρα», ο διαχειριστής της οποίας προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, και ήδη η σελίδα κατέβηκε, όπως αναφέρει το magnesianews.gr.

Η ομάδα δημιουργήθηκε στις 3 Μαρτίου 2020, από Βολιώτες, αριθμούσε τα 315 μέλη και είχε οργανώσει για σήμερα το απόγευμα συγκέντρωση στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, που τελικά ακυρώθηκε λίγη ώρα πριν τις 6 που είχε προγραμματιστεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διαχειριστής της σελίδας προσήχθη στην Αστυνομία, όπου εξήγησε ότι επρόκειτο για παρεξήγηση, παραδέχτηκε ότι ο τίτλος ήταν λάθος και διαβεβαίωσε ότι η σελίδα θα κατέβει από το FB, όπως και έγινε.
Ο ίδιος, αναφέρουν οι πληροφορίες είπε ότι σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να συζητήσουν με τα μέλη των αριστερών οργανώσεων για το θέμα, διότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Τελικά, δεν στοιχειοθετήθηκαν κατηγορίες σε βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…