Δεν έχει πάρει χαμπάρι την απαξίωση ο Κικίλιας

Τι και αν οι δήθεν δημοσκοπήσεις τον δείχνουν ως δημοφιλέστερο υπουργό της Κυβέρνησης. Κάτι τέτοιο δεν φάνηκε κατά την επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου οι εργαζόμενοι του γύρισαν την πλάτη, ούτε στα Χανιά όπου σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας, ούτε ακόμα και στα social όπου συνεχίζεται η οργή από τους χιλιάδες γονείς με καρδιοπάθεια για την καθυστέρηση του Παίδων Αγία Σοφία    

image 5

Οι εικόνες από τη χθεσινή αντίδραση των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, που γύρισαν την πλάτη στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κατά την άφιξή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, κάνουν τον γύρο της Ελλάδας, ακόμα κι αν τα γνωστά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, δεν έδειξαν το παραμικρό. Όπως συνεχίζεται και η οργή για την καθυστέρηση της επαναλειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου ”Αγία Σοφία”. Ο υπουργός Υγείας όμως κάνει ότι δεν βλέπει την απαξίωση από τον κόσμο  και συνεχίζει να δίνει συνεντεύξεις , να υπόσχεται ενίσχυση στα νοσοκομεία, και να υπερηφανεύεται ότι επιτελεί κοινωνικό έργο, τόσο αυτός όσο και η κυβέρνηση.

Τα όσα συνέβησαν χθες Σάββατο  στο προαύλιο του νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπου  οι εργαζόμενοι τού γύριζαν απαξιωτικά την πλάτη, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, αλλά εκείνος δεν κατάλαβε καν τι γινόταν. Και όταν γύρισε να δει τι κοίταζαν όλοι εκείνοι που… είχαν αλλού το βλέμμα τους, όταν κατάλαβε τι γινόταν, σήκωσε το κεφάλι και προχώρησε!

 

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτό. Ενώ για πολλοστή βδομάδα το hashtag για το Παίδων Αγία Σοφία είναι πρώτο στα social media, με γονείς που εκφράζουν την οργή τους για τις υποσχέσεις που έδωσε για άμεση επαναλειτουργία του κέντρου, ο Βασίλης Κικίλιας πιθανόν να πιστεύει ότι τον αποθεώνουν… και δίνει συνεντεύξεις λέγοντας: 

«Στον χρόνο που μεσολάβησε από πέρσι το καλοκαίρι, συντελέστηκε μια κοσμογονία. Η Ελλάδα του 2019 δεν έχει καμιά σχέση με εκείνη του 2020, σε κάθε επίπεδο.

Η εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, σηματοδότησε μια αλλαγή κατεύθυνσης τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και το Κράτος. Πετύχαμε γιατί ενώσαμε και δεν επιδιώξαμε το διχασμό, γιατί στηριχθήκαμε στην επιστημοσύνη και όχι στη μικροπολιτική, γιατί βάλαμε στο κέντρο τον άνθρωπο και όχι το υλικό συμφέρον, γιατί δουλέψαμε σκληρά, γιατί ενισχύσαμε την ατομική ευθύνη και την κοινωνική αλληλεγγύη, γιατί, τελικά, κατορθώσαμε ένα αποτέλεσμα που υπερβαίνει το απλό άθροισμα των δυνάμεών μας.

Η υγειονομική κρίση και οι παρεπόμενες συνέπειές της είναι παρούσες. Για αυτό δημιουργούμε το ΕΣΥ του 21ου αιώνα, ένα ΕΣΥ ανθρωποκεντρικό και αποτελεσματικό.

Πολλοί θέλησαν  να αλλάξουν το ΕΣΥ, μόνο εμείς όμως το βελτιώνουμε. Μετατρέπουμε σταδιακά το υγειονομικό πλεονέκτημα σε εθνικό κεκτημένο. Μια χώρα χωρίς ισχυρό Σύστημα Υγείας δεν είναι κραταιά και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών. Πλέον της διασφάλισης και προαγωγής της υγείας, βασικός στόχος μας για το ΕΣΥ του 21ου αιώνα είναι η διασφάλιση της ευημερίας όλων: πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών της Ελλάδας. Η υγειονομική μας επιτυχία δείχνει από τώρα τη χώρα που θα είμαστε σύντομα». Tάδε έφη Βασίλης Κικίλιας

Προφανώς αυτοπαραμυθιάζεται ο υπουργός Υγείας και δεν βλέπει η δεν μπορεί την πλήρη απαξίωση τόσο στο πρόσωπο του όσο και στην Κυβέρνηση από την κοινωνία !

 

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα

limeniko skafos 6

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα

Στη σύλληψη 13 ατόμων για τη φωτιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Ύδρα…