Δεν έχει να φάει ο Άκης αλλά είχε αμφορέα του 4 αιώνα Π.Χ

Μπορεί να αποδείχθηκε Fake news το ανυπόγραφο δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Σαββάτου 10.11.2018 με τίτλο «Θησαυρός σε σπίτι πολιτικού του ΠΑΣΟΚ» και υπέρτιτλο «Βρέθηκαν 19.000.000 ευρώ σε ειδική κρύπτη. Είναι του Άκη ;», που θα τον οδηγούσε εκ νέου ενώπιον της δικαιοσύνης, αυτή την φορά όμως δεν απέφυγε την «καμπάνα» που ήρθε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, για έναν αμφορέα και  όπλα Ζάσταβα που είχαν βρεθεί στο πολιτικό του γραφείο στην περιβόητη Κόμνα Τράκα.

ΑΚΗΣ

Μάλιστα, καλείται να βρει περίπου 30.000 ευρώ προκειµένου να µην οδηγηθεί πίσω στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο µετέτρεψε την ποινή του σε χρηµατική προς 10 ευρώ ηµερησίως.

 «∆εν έχει να φάει ο άνθρωπος. Έχει χρέη στο ελληνικό ∆ηµόσιο ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ, έχει εκδοθεί και διάταξη για εγγυοδοσία που του είχε επιβληθεί ύψους 50.000 ευρώ και µειώθηκε στις 5.000» είπαν οι συνήγοροί του στο δικαστήριο, καθώς η εισαγγελέας είχε προτείνει µετατροπή προς 50 ευρώ ηµερησίως!

Στο πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, είχαν βρεθεί  κατά την έφοδο των αρχών, στα πλαίσια της έρευνας για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ένας αμφορέας, τρία όπλα Ζάσταβα και μερικά φυσίγγια. Μάλιστα σύμφωνα με κατάθεση αρχαιολόγου του υπουργείου Πολιτισμού, που κλήθηκε να ελέγξει, τον  αμφορέα, εκείνος  χρονολογείται γύρω στον 5 – 4 αιώνα Π.Χ,  και εκτιμήθηκε στα 1.200 ευρώ. Χαρακτήρισε το κομμάτι «διαδεδομένο», προσθέτοντας πως δεν μπορούσε να εντοπιστεί η προέλευση του. 

Όταν επισημάνθηκε από το συνήγορο, Γιάννη Παγορόπουλο, ότι ήταν δώρο από το διευθυντή του Μουσείου Βραβρώνας, ο μάρτυρας αντέδρασε: «αν είναι έτσι, είναι κάτι παράνομο. Αυτός που το έδωσε σίγουρα έκανε παράνομη πράξη. Ο αμφορέας δεν είναι περιουσία του, είναι αρχαία πολιτιστική κληρονομιά και ανήκει στον ελληνικό λαό»

Τον υπερασπιστικό ισχυρισμό πως επρόκειτο για εθιμοτυπικά δώρα από διάφορες συναντήσεις που είχε με πολιτικά πρόσωπα, προέταξε και ο αντιναύαρχος α.ε. Νικ. Κρυονερίτης, υπασπιστής του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης για σειρά ετών. «Την ευθύνη των δώρων που λαμβάνει ο υπουργός, έχει το γραφείο εθιμοτυπίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, το οποίο έκανε όλες τις διαδικασίες για τη νομιμοποίησή τους. Ιδίως οι αραβικές χώρες έδιναν για δώρα όπλα».

Τελικώς η εισαγγελέας της έδρας δεν πείστηκε και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο πρώην υπουργός.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…