Newsroom

Newsroom

Δεν εγκατέλειψε…σκόνταψε!

Υπό κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται ο καπετάνιος του Costa Concordia, Φρανσέσκο Σετίνο, ο οποίος παραδέχθηκε πως εξαιτίας λάθος χειρισμών του…

Υπό κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται ο καπετάνιος του Costa Concordia, Φρανσέσκο Σετίνο, ο οποίος παραδέχθηκε πως εξαιτίας λάθος χειρισμών του βρέθηκε το κρουαζιερόπλοιο κοντά σε αβαθή νερά. Ο καπετάνιος κατηγορείται για ανθρωποκτονίες και για κατάφωρη παραβίαση των ναυτικών κανόνων καθώς εγκατέλειψε το πλοίο.

«Σκόνταψα και έπεσα» δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ο καπετάνιος και συνέχισε εξηγώντας πως εγκατέλειψε το πλοίο από λάθος. Καθώς οι επιβάτες έτρεχαν προς τις σωστικές λέμβους και εκείνος συντόνιζε την εκκένωση, το πλοίο πήρε κλίση 60-70 μοίρες και ο ίδιος σκόνταψε και έπεσε μέσα σε μία βάρκα, «Έτσι βρέθηκα μέσα στη βάρκα» ανέφερε.

Ο καπετάνιος, ο οποίος κατηγορείται για τουλάχιστον 11 θανάτους, δήλωσε πως η ρότα του σκάφους καθορίστηκε ενώ απέπλευσε από το λιμάνι της Τσιβιταβέκια, κοντά στη Ρώμη και ότι αποφάσισε να πλησιάσει το νησί Τζίλιο, γιατί εκεί κατοικεί ένας πρώην καπετάνιος και φίλος του. «Ήξερα τα νερά καλά και είχα κάνει την ίδια μανούβρα εκεί άλλες τρεις ή τέσσερις φορές, όμως αυτή τη φορά έδωσα διαταγή να στρίψει το καράβι πολύ αργά και τελικά καταλήξαμε σε αβαθές. Δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό».

Στην σωστική λέμβο, όπως όλα δείχνουν, ήταν και ο δεύτερος κυβερνήτης, ο οποίος είναι Ελληνικής καταγωγής και ονομάζεται Δημήτρης Χρηστίδης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ιταλικής εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα», στο διάλογό του καπετάνιου με τον υπεύθυνο της ακτοφυλακής του Λιβόρνο, Γκρεγκόριο Ντε Φάλκο, ακούγεται να λέει: «Είμαι εδώ (στην σωσίβια λέμβο) μαζί με τον δεύτερο καπετάνιο» και όταν ο επικεφαλής της ακτοφυλακής ρωτά πώς λέγεται, ο Σκετίνο απαντά «Δημήτρης, Δημήτρης Χρηστίδης».

Να σημειωθεί πως τουλάχιστον 20 επιβάτες αγνοούνται ακόμα και πως οι έρευνες στο Costa Concordia σταμάτησαν προσωρινά, καθώς το σκάφος υποχώρησε και εκφράστηκαν φόβοι ότι ίσως παρασυρθεί σε βαθύτερο σημείο.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…