Δεν εγκαταλείπει το σπίτι της η οικογένεια του 82χρονου-Πέρασε σε παράπηγμα τη νύχτα

Κάτοικοι Ν. Φλογητών και όχι μόνο περνούν τις πρώτες βραδινές ώρες στο πλευρό του κ. Θεόφιλου σε ένδειξη συμπαράστασης.

χαλκιδικη

Έξω από το σπίτι του παρέμεινε ο 82χρονος Θεόφιλος Τζοχουνίδης τη νύχτα, μετά τη βίαιη έξωσή του από αστυνομικούς την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, σε παράπηγμα που έστησε το σωματείο οικοδόμων.

Όπως μάλιστα ανέφερε η κόρη του, Αναστασία Τζοχουνίδου, μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, η έξωση έγινε χωρίς να επιδειχθούν τα απαραίτητα έγγραφα, και ενώ η οικογένεια έχει απόφαση αναστολής της έξωσης ως τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε επίσης-Εικόνες ντροπής: Εδώ θα περάσει τη νύχτα ο 82χρονος μετά την έξωση, παρά το κρύο

Όπως αναφέρει το Xαλκιδική Πολιτική, νωρίς το πρωί της Τρίτης, αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το σπίτι, όπως περιγράφει η κ. Αναστασία, που σύμφωνα με τα λεγόμενά της οδηγήθηκε στο αυτόφωρο επειδή βιντεοσκοπούσε με το κινητό της την όλη διαδικασία, για την οποία σημειώνεται ότι κανείς δεν επέδειξε εισαγγελική παραγγελία ή άλλο νόμιμο έγγραφο.

Το επόμενο δικαστήριο επρόκειτο να γίνει τον Φεβρουάριο και η οικογένεια του κ. Τζοχουνίδη είναι αποφασισμένη να μείνει έξω από το σπίτι, σε ξύλινο σπιτάκι. Απορία ωστόσο προκαλεί το ότι παραβλέπεται η απόφαση που έχει η οικογένεια, ενώ η έξωση πραγματοποιήθηκε χωρίς να τους προσκομίσουν έγγραφα.

Οι πληροφορίες της κόρης του 82χρονου αναφέρουν ότι ο νέος ιδιοκτήτης που πήρε το σπίτι με πλειστηριασμό, είχε ζητήσει από κάθε εταιρεία φύλαξης στη Χαλκιδική να αναλάβει τη φύλαξη του σπιτιού ως το επόμενο δικαστήριο, αλλά κανείς δεν δέχτηκε τη δουλειά, με αποτέλεσμα να στραφεί στις εταιρείες Θεσσαλονίκης.

Κάτοικοι των Ν. Φλογητών και όχι μόνο πέρασαν τις πρώτες βραδινές ώρες στο πλευρό του κ. Θεόφιλου σε ένδειξη συμπαράστασης. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι βουλευτές του νομού, καλεί ο πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων Χαλκιδικής Δημήτρης Λυρτζής.

Δικηγόρος 82χρουνου: Παρανόμησαν οι αστυνομικοί, υπάρχει προσωρινή διαταγή αναβολής

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του 82χρονου ανάπηρου, Φώτης Μπαμπάνης, μιλώντας στο Open κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί παρανόμησαν με δόλο καθώς ισχύει ακόμα η προσωρινή διαταγή και μέχρι τον Φεβρουάριο οπότε και θα συζητηθούν τα κυρίως ασφαλιστικά μέτρα.

Όπως ανέφερε παρά το γεγονός ότι η κόρη του 82χρονου επέδειξε στους αστυνομικούς την προσωρινή διαταγή, εκείνοι την συνέλαβαν.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Θεόφιλος ήταν εγγυητής σε δάνειο 200.000 ευρώ που είχε πάρει ο γιός του. Κάποια στιγμή ο γιός του δεν μπορούσε να συνεχίσει να πληρώνει το δάνειο και το fund επέλεξε τον πλειστηριασμό παρά το γεγονός ότι μέχρι τότε είχαν αποπληρωθεί τα ¾ του δανείου και συγκεκριμένα 150.000 ευρώ.

Στην κάμερα του Χαλκιδική Πολιτική μίλησε και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Χαλκιδικής:

Επί έξι μήνες η ΝΔ της Χαλκιδικής και τα στελέχη της αδιαφορούν για το δράμα του 82χρονου από τα Νέα Φλογητά

«Ήδη από τον Απρίλιο του 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει την απάνθρωπη έξωση του 82χρονου με πολυαναπηρία και της οικογένειας του από την πρώτη τους κατοικία στα Νέα Φλογητά», τονίζει η Κ. Μάλαμα, βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνοντας:

«Η σημερινή έξωση δεν είναι η πρώτη. Έχουν προηγηθεί ακόμα δύο, τουλάχιστον, τις οποίες καταγγείλαμε κι εμείς, αλλά κι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Σε δύο περιπτώσεις βρεθήκαμε στο σπίτι του συνανθρώπου μας, συνομιλήσαμε σε αρκετές περιπτώσεις με την οικογένεια του και προχωρήσαμε σε καταγγελία για την αναλγησία των υπευθύνων, σε κάθε κατεύθυνση. Δεχτήκαμε επιθέσεις κι ανθρωποφαγικά σχόλια στο Facebook από τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κανένας άλλος βουλευτής του Νομού, από κανένα άλλο κόμμα, δεν στήριξε δημόσια τον συνάνθρωπο μας. Η αναλγησία των κυβερνώντων δεν έχει όρια. Εμείς έχουμε δηλώσει ότι θα είμαστε πάντοτε δίπλα στον συνάνθρωπο μας για ότι χρειαστεί».

Διαβάστε επίσης-Κασσελάκης για έξωση 82χρονου: Ιδού η κοινωνική πολιτική της ΝΔ που χρωστάει 400 εκ.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…