«Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε…»

«Μητσοτάκης πρωθυπουργός το πιο σύντομο ανέκδοτο»

ΕΚ - Μητσοτακης

Αν το καλοσκεφτείτε, εγκαλούμε τον λάθος άνθρωπο στη λάθος θέση. Διότι μπορεί οι ψηφοφόροι να τον εξέλεξαν για δεύτερη τετραετία πρωθυπουργό, για ν’ αντιμετωπίσει – υποτίθεται – τα ακανθώδη προβλήματα της χώρας, άλλα ο ίδιος περί άλλα τυρβάζει. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στις ορειβατικές του εξορμήσεις ή στα μακροβούτια του, όταν η Ελλάδα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη. Ούτε στο γεγονός ότι επέλεξε να εμφανισθεί σαν ντεκόρ, σαν γλάστρα στη σύσκεψη του Μαξίμου με τα αφεντικά της ποδοσφαιρικής και μιντιακής διαπλοκής να του υποβάλουν δημοσίως τις απαιτήσεις τους.

Ούτε περιμέναμε από τον υπάλληλό τους να αρθρώσει την απαγορευμένη λέξη «νεοναζί χουλιγκανισμός» ή να δείξει, με κάποιον τρόπο, τους εκτροφείς της ακροδεξιάς οπαδικής βίας εντός και εκτός γηπέδων. Δε θα μπορούσε άλλωστε ένας «μπάτλερ» να παραβιάσει το πρωτόκολλο της υποταγής. Διότι περί αυτού πρόκειται.

Αλλά αποδεικνύεται ανεπαρκής και ως μπάτλερ. Όταν ακόμα και οι φιλικές του εφημερίδες αγανακτούν με το χάλι του κρατικού μηχανισμού τον οποίο υποτίθεται ότι καθοδηγεί εκείνος και η κυβερνητική κουστωδία, ο μπάτλερ πρωθυπουργός αρέσκεται να ψελλίζει δικαιολογίες μικρού παιδιού. «Αστοχίες», «αρρυθμίες» και «ολιγωρίες» για τις οποίες πάντα φταίει κάποιος άλλος, και όχι η επιτελική ανικανότητά του, να θωρακίσει τη χώρα από τις πυρκαγιές, από την επέλαση των νεοναζί ορκ, από την κατάρρευση του ΕΣΥ.

«Μητσοτάκης πρωθυπουργός», το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Αφ’ ενός έχει εκχωρήσει την πολιτική και ιδεολογική του εκπροσώπηση στον Βορίδη, το πάλαι ποτέ μέλος της ΝΟΠΟ (Ναζιστικής Οργάνωσης Παναθηναϊκών Οπαδών) και στον Άδωνι των 16 ωρών εργασίας ημερησίως και άλλοτε πολέμιο των ψηφιακών ταυτοτήτων ως ακραιφνής υποστηρικτής των νοητικά ανάπηρων συνωμοσιολόγων ταλιμπάν της θρησκείας.

Αφ’ ετέρου, λόγω προσωπικής πολιτικής βουλιμίας, έχει επιλέξει εμπράκτως το ρόλο του διεθνούς μπάτλερ στον επιχειρησιακό βραχίωνα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, εμπλέκοντας τη χώρα ενεργά στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας – ΝΑΤΟ. Εξοπλισμοί αμφιλεγόμενοι και αδιαφανείς. «Χειροφιλήματα» και υποταγή στα γεράκια του πολέμου, αντί μιας Ελλάδας ειρήνης και σταθερότητας στην ευαίσθητη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αβρότητες, τραπεζώματα και στρατιωτική στήριξη στον Ζελένσκι καθ’ υπόδειξη των νατοϊκών…εταιρών.

Εξετάσεις δίνει ο Μητσοτάκης μπας και τον αναβαθμίσουν κάποτε. Τώρα δίνει εξετάσεις για το lower ως μπάτλερ εσωτερικής κατανάλωσης. Είναι σαν λέμε εργαζόμενος με σύμβαση μηδενικού ωραρίου που ευελπιστεί κάποτε να αναβαθμιστεί σε μπάτλερ με κανονική σύμβαση ορισμένου χρόνου, εάν και εφ’ όσον περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις στο proficiency της υποτέλειας…

Στο φαινόμενο εκκωφαντικής ανεπάρκειας και ανευθυνότητας που ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης ταιριάζουν οι στίχοι του Μανώλη Αναγνωστάκη:

Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε η εποχή, τα βάρη, οι συνθήκες κι άλλοι την πάθανε που τότε είπαν το ναι και δεν ακούσανε των παλιών τις υποθήκες

Τάχα η θέλησή σου λίγη τάχα ο πόνος σου μεγάλος η ζημιά ήτανε στο ζύγι πάντα φταίει κάποιος άλλος.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…