Newsroom

Newsroom

«Αν δεν δράσουμε στοχευμένα και με σχέδιο μας περιμένουν εξαιρετικά δύσκολες μέρες»

«Αν δεν προχωρήσουμε τώρα σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δημόσιας παρέμβασης για την ενίσχυση της κοινωνίας, αύριο θα μαζεύουμε συντρίμμια»,  υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Χαριτσης 1

Σημειώνει πως το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι” που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές της εβδομάδας “διαμορφώθηκε έπειτα από ουσιαστική διαβούλευση με φορείς της αγοράς και σωματεία εργαζομένων” και “δημιουργεί ένα πλέγμα προστασίας των παραγωγικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας”, ενώ οι προτάσεις που περιλαμβάνει είναι “πλήρως κοστολογημένες και άμεσα υλοποιήσιμες, αξιοποιώντας 26 δισ. από τα 50 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα για την ελληνική οικονομία -20 δισ. από το δημοσιονομικό απόθεμα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ με το μαξιλάρι ασφαλείας και 30 δισ. από ευρωπαϊκούς πόρους και εγγυοδοτήσεις”.

Χαρακτηρίζοντας “πράξη ευθύνης και συμβολής στον αναγκαίο δημόσιο διάλογο” την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Χαρίτσης τονίζει: “Δεν είμαστε εδώ για να ακολουθήσουμε τον λαϊκισμό της Νέας Δημοκρατίας που την περίοδο 2015-2019 αντιμετώπιζε κάθε διεθνή κρίση μέσα από τον μυωπικό φακό του “φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ””. “Δεν αντιμετωπίζουμε τον αγώνα της χώρας μας για ζωή και υγεία ως ευκαιρία”, διαμηνύει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί τη στάση “υπεύθυνης αντιπολίτευσης, χρήσιμης προς την κοινωνία”. Γι’ αυτό, όπως υπενθυμίζει, “από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τις επιλογές της επιστημονικής κοινότητας”.

“Αυτό που πρέπει να κάνουμε σήμερα, είναι να διαμορφώσουμε τους όρους για μια ομαλή άρση των περιορισμών. Με το να μένουν σπίτι, οι πολίτες δίνουν χρόνο στην πολιτεία για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Κι εκεί εξαρχής έχουμε επισημάνει παραλείψεις, αδυναμίες και καθυστερήσεις. Ελλείψεις σε όλα σχεδόν τα δημόσια νοσοκομεία, τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικά ατομικής προστασίας”. Ο εκπρόσωπος Τύπου υπογραμμίζει ακόμη ότι: “Μέτρα και παρεμβάσεις χρειάζονται και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της δυνατότητας της υγιούς επιχειρηματικότητας να πιάσει το νήμα των δραστηριοτήτων της από εκεί που το άφησε».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τα “ιδεοληπτικά και μικροπολιτικά γυαλιά” ως προς τις παρεμβάσεις της στην οικονομία, επισημαίνει πως η συνταγή που ακολουθεί “θα μας οδηγήσει νομοτελειακά σε μνημόνιο”, ενώ απαντώντας και στα σενάρια περί εκλογών διαμηνύει: “Είναι αδιανόητο εν μέσω μιας τόσο πρωτόγνωρης κρίσης η κυβέρνηση να πορευτεί με γνώμονα μικροπολιτικές επιδιώξεις. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μιλάμε για εκλογικό αιφνιδιασμό, αλλά για μία κοινωνικά ανεύθυνη και θεσμικά ανεπίτρεπτη επιλογή”.

Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο επίπεδο των ευρωπαϊκών αποφάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: “Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που επιμένουν στις αποτυχημένες συνταγές του μνημονίου και της λιτότητας. Είδαμε μόλις προχθές, το Eurogroup να καταλήγει σε μια απόφαση πολύ κατώτερη των περιστάσεων” και “την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δυστυχώς, να χαιρετίζει αυτή την ανεπαρκή απόφαση”.

Και καταλήγει: “Εμείς θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε και όλο το προηγούμενο διάστημα, να πιέζουμε δυναμικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την υιοθέτηση πολιτικών αλληλεγγύης και αμοιβαιοποίησης που είναι οι μόνες που μπορούν να διασφαλίσουν την συνοχή του κοινού ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…