Δεν δολοφονούν, τους περνούν από τον Αχέροντα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πυροβόλησε ούτε μαχαίρωσε κανέναν – πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Χιλιάδες άνθρωποι όμως πεθαίνουν εξαιτίας της εγκληματικής του πολιτικής. Το λέει και ο Τσιόδρας πλέον, ακόμη και αν δεν θέλει να το λεκτικοποιήσει.

is1 scaled 1

Μπορούμε να διυλίζουμε όσο θέλουμε τον κώνωπα αλλά δεν μπορούμε να καταπίνουμε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Μπορούμε να προσαρμόζουμε τη γλώσσα σε κανόνες ευπρέπειας αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε το μυαλό να μη λειτουργεί. Η ευγένεια έχει τη σημασία της, αλλά δεν υπάρχει καμιά μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή. Όποιος λοιπόν με όσα συμβαίνουν γύρω μας επιμένει ότι πρέπει να βρούμε ρήματα και επίθετα για να ανταποκριθούμε σε κάποια ορθότητα είναι υποκριτής που δεν τον ενδιαφέρει η ανθρωπότητα.

Δεν συμφωνώ ότι ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι ένα τσούρμο δολοφόνοι. Επίσης δεν έχει έννοια ο χαρακτηρισμός, όχι χάριν της ευπρέπειας αλλά γιατί σημασία έχει η ουσία, για την οποία ο Μητσοτάκης αποφεύγει να μιλήσει ενώ είναι λαλίστατος για τους χαρακτηρισμούς. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υπεύθυνη για τους θανάτους χιλιάδων ανθρώπων που θα μπορούσαν να είναι ζωντανοί. Επιπλέον ο Μητσοτάκης προσωπικά γνωρίζει εξαιτίας επιστημονικών ερευνών ότι η πολιτική του οδηγεί πολίτες στον θάνατο, αλλά τη συνεχίζει και επιπλέον λέει ψέματα μέσα στη Βουλή.

Πολύ πριν από τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα εκατοντάδες γιατροί και νοσηλευτές σε όλη τη χώρα, μεμονωμένα ή μέσω των φορέων που τους εκπροσωπούν επαγγελματικά, κραυγάζουν για περισσότερο από ενάμιση χρόνο ότι πεθαίνουν άνθρωποι όχι γιατί νόσησαν από κορονοϊό, αλλά γιατί το σύστημα υγείας δεν μπορεί να τους προστατεύσει.

Εναντίον των γιατρών που δημοσιοποιούσαν την κατάσταση ξεκίνησε πόλεμος, ο οποίος έφτασε μέχρι και σε ποινικές διώξεις. Όσο οι πολίτες στέκονταν ανήμποροι μπροστά στον θάνατο, ο πρωθυπουργός προσπαθούσε να τους καταστήσει υπεύθυνους για όσα συμβαίνουν. Από τον Μάιο του 2021, όταν ολοκληρώθηκε η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, αυτός ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι σε ΜΕΘ ή σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ διασωληνώνονται μελλοθάνατοι. Οτι η επιλογή του να μη θωρακίζει το σύστημα υγείας οδηγεί υπερδιπλάσιους στον θάνατο απ’ ό,τι σε άλλες χώρες.

Στις ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό θνητότητας στις ΜΕΘ είναι 34%. Δηλαδή ένας στους τρεις πεθαίνει. Στην Ελλάδα η πρόσφατη επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που είχαμε δημοσιεύσει, ότι πεθαίνουν δύο στους τρεις. Το ποσοστό θανάτων είναι γύρω στο 62,2%.

Δεν είναι η Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα; Είναι, αλλά εδώ κυβερνάει ο Μητσοτάκης και αποφάσισε ότι δεν πρέπει να ενισχυθεί το σύστημα υγείας, γιατί η επιλογή του όταν τελειώσει η πανδημία είναι η υγεία να περάσει στους ιδιώτες. Και δεν μπορεί να περάσει φορτωμένη με ανθρώπους που υπερασπίζονται τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό δεν προσλαμβάνει γιατρούς ή νοσηλευτές, αλλά προσλαμβάνει αστυνομικούς, παπάδες και, αλίμονο, μετακλητούς.

Ο Πέτσας δήλωνε «ευτυχώς που δεν πετάξαμε τα λεφτά μας στις ΜΕΘ». Ο έτερος βαστάζος Σκέρτσος δήλωνε με σκέρτσο ότι δεν μπορούμε να έχουμε ΕΣΥ πολυτελείας. Ηταν επιλογή τους λοιπόν να έχουμε νεκροταφεία. Αλλά προφανώς σε αυτά δεν θάβονται οι δικοί τους άνθρωποι γιατί κάπου υπάρχουν άλλου είδους ΜΕΘ.

Πώς λέγεται η συνειδητή απόφαση να μην ενισχύσεις την υγεία, τα νοσοκομεία, τους επαγγελματίες της υγείας γνωρίζοντας ότι αυτή η απόφαση οδηγεί σε θάνατο διπλάσιους ανθρώπους στην Ελλάδα απ’ ό,τι σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα;

Στις γειτονιές της χώρας κάποιοι ανίδεοι για την καλή χρήση των λέξεων ή χτυπημένοι από το θανατικό την αποκαλούν με βαριές κουβέντες.

Σκεφτείτε, όταν ο Μητσοτάκης πήγαινε τριήμερα στις θάλασσες και φωτογραφιζόταν ναρκισσιστικά στις παραλίες φιλοτεχνώντας το προφίλ του πολιτικού-αγαπητικού γνώριζε επισήμως ότι με τις πράξεις και τις αποφάσεις του στέλνει ανθρώπους στον θάνατο. Οτι αν αυτός που πεθαίνει κατοικούσε μερικά χιλιόμετρα πέρα από τα ελληνικά σύνορα, στην Ιταλία ή τη Δανία, θα ζούσε. Ποιος είναι ο χαρακτηρισμός που ταιριάζει;

Στη Γερμανία ο υπουργός Υγείας είναι στο επίκεντρο σκληρής και απειλητικής κριτικής γιατί αυτές τις μέρες αποκαλύφθηκε ότι στις ΜΕΘ υπάρχει ένα άτομο λιγότερο σε εξειδικευμένο προσωπικό. Στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι μπορούν να διασωληνώνονται στους διαδρόμους.

Στις 21 Μαρτίου του 2021 το Documento κυκλοφόρησε με φωτογραφικό υλικό που αποδείκνυε ότι ασθενείς διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ. Είπαν ότι λέγαμε ψέματα. Σήμερα καταλαβαίνουμε ότι χωρίς να το ξέρουμε φωτογραφίζαμε τις τελευταίες στιγμές ανθρώπων πριν από τον θάνατο και το πιθανότερο είναι ότι θα ζούσαν αν τη χώρα δεν την κυβερνούσε ο Μητσοτάκης.

Επί δύο χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει πεισματικά να μη δίνει χρήματα στο ΕΣΥ και λειτουργεί ως πολιτική υπόκρουση στο φτυάρι του νεκροθάφτη. Και τι λένε για να δικαιολογήσουν το έγκλημα; Οτι τάχα είναι η πανδημία και δεν γίνεται αλλιώς, ότι έτσι είναι σε όλο τον κόσμο. Δύο χρόνια στις ΜΕΘ μπαίνουν τρεις ζωντανοί και βγαίνουν δύο νεκροί και ο Μητσοτάκης πυροβολεί γιατρούς και μετατρέπει τη χώρα σε αναθέτουσα αρχή σε ημέτερους. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα γίνεται αυτό;

Ο ιδιοκτήτης ενός από τα δημοφιλή σάιτ που υμνολογούν τον Μητσοτάκη νυχθημερόν πήρε με τρία ΑΦΜ πάνω από 500.000 ευρώ από τη λίστα Πέτσα. Γιατί δόθηκαν εκεί τα χρήματα, για να κάνουν ακόμη πιο πλούσιο το τραπέζι της διαπλοκής (προφανώς δεν τα τρώει μόνος του ο «εκδότης», δίνει και επιστροφές), και δεν ενισχύθηκε η υγεία;

Ναι, πεθαίνουν παντού άνθρωποι στην πανδημία, αλλά εδώ η κυβέρνηση τους βάζει στη βάρκα να περάσουν τον Αχέροντα.

Μιλάμε για τις ΜΕΘ γιατί για πρώτη φορά δημοσιεύεται έρευνα με στοιχεία και ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να βγάλουν τρελό όποιον τα λέει ή να τον στείλουν στον εισαγγελέα με τα νέα νομοθετήματα. Υπάρχουν χιλιάδες ακόμη νεκροί που δεν έφτασαν ποτέ στις ΜΕΘ και έσκασαν προσπαθώντας να πάρουν μια ανάσα ζωής. Ξεχασμένοι κάπου, με το τηλέφωνο στο χέρι, προσπαθώντας να πάρουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για έγκλημα. Μόνο που σε αυτό το έγκλημα δεν υπάρχει πουθενά η Δικαιοσύνη. Δεν υπάρχουν εισαγγελείς, δεν υπάρχει αυτή η άλλη εξουσία που οφείλει να ελέγξει την εκτελεστική. Ο μόνος ρόλος της Δικαιοσύνης στην πανδημία ως σήμερα είναι να ασκεί διώξεις σε γιατρούς που περιέγραφαν την πραγματικότητα και να αρχειοθετεί μηνύσεις που αποδείκνυαν την κατάσταση. Ναι, μηνύσεις που περιγράφουν με μαρτυρίες και ντοκουμέντα όσα λέει η έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα μπήκαν στο αρχείο. Η Δικαιοσύνη θεώρησε ότι έκανε τη δουλειά της, γιατί εδώ και χρόνια έτσι αντιλαμβάνεται το καθήκον της, ως παρακολούθημα των πολιτικών επιταγών.

Η τιμωρία στο έγκλημα θα επέλθει αναμφίβολα μέσα από την ετυμηγορία του κόσμου. Πόσους νεκρούς όμως θα μετρήσουμε ως τότε;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πυροβόλησε ούτε μαχαίρωσε κανέναν – πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Χιλιάδες άνθρωποι όμως πεθαίνουν εξαιτίας της εγκληματικής του πολιτικής. Το λέει και ο Τσιόδρας πλέον, ακόμη και αν δεν θέλει να το λεκτικοποιήσει.

Documento#266

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…