Μπάχαλο με τα self test: Φαρμακεία ανέφεραν πως «τελείωσαν τα δωρεάν» αλλά πουλούσαν…. κανονικά τα υπόλοιπα

Αγώνα δρόμου έκαναν πολλοί γονείς  για να τα προμηθευτούν το self test, με τα φαρμακεία να μην τα δίνουν επικαλούμενα ότι είτε δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα, είτε ότι τελείωσαν.

5277670

Εκτός από το πρόβλημα στο σύστημα δηλώσεων των αποτελεσμάτων του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test),το Σαββατοκύριακο,  εκτός ότι αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή να μην διανεμηθούν  self test από τα φαρμακεία ούτως ώστε να αποσυμφορηθούν τα τελευταία, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να τα προμηθευτούν, σήμερα εμφανίστηκε και το πρόβλημα ότι πολλά φαρμακεία δεν έδιναν το self test επικαλούμενα ή οτι τελείωσαν ή ότι δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα και ότι δεν το δικαιούνται δωρεάν.

Συγκεκριμένα, βρέθηκα το πρωί σε φαρμακείο στο Ίλιον, όπου  αρνήθηκε να παρέχει το δωρεάν selftest για μαθητή επικαλούμενο ότι έχουν τελειώσει. Μάλιστα σε ερώτηση πελάτισσας αν το ίδιο ισχύει και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους,  καθώς ήθελε να προμηθευτεί  το test για να πάει στην εργασία της, η απάντηση ήταν η ίδια. Την ίδια στιγμή η υπάλληλος του φαρμακείου ανέφερε ότι μόνο επί πληρωμή αν θέλουν μπορούν να λάβουν self test. Αυτό φυσικά έρχεται σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει σε εγκύκλιο του το Υπουργείο Εργασίας,  καθώς  όπως αναφέρει  (αρ. πρωτ. 2178 – 10/5/21),  «από σήμερα 10 Μαΐου και μέχρι μα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα διενεργούν αυτό διαγνωστικό έλεγχο υποχρεωτικά δυο φορές την εβδομάδα». Φυσικά για το μπέρδεμα μερίδιο ευθύνης έχει και ο φαρμακευτικός σύλλογος, ο οποίος απέστειλε μήνυμα στους φαρμακοποιούς να χορηγούν self test για τον ιδιωτικό τομέα από την Πέμπτη. «Συνάδελφοι ότι σήμερα και μέχρι και τη Τετάρτη μπορείτε να χορηγείτε 2 self tests μόνο σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Από την Πέμπτη 13-5 έως και την Τετάρτη 19 -5, θα χορηγείτε 2 self tests, μόνο σε δικαιούχους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα…».

Σε άλλο φαρμακείο που πήγαμε σε ερώτηση που έγινε στην υπάλληλο αν υπάρχουν διαθέσιμα test, ανέφεραν ότι  θα τα διέθεταν μετά από τις 12:00. Πρακτικά αυτό αυτό σήμαινε ότι ο μαθητής δεν θα μπορούσε να πάει στο σχολείο, καθώς θα είχε παρέλθει κατα πολύ η ώρα προσέλευσης, που ανέφερε και ο ίδιος  ο  υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος:  «Ας πάνε να το πάρουν 8 η ώρα το πρωί που θα ξανανοίξει το σύστημα και ας πάνε το παιδί 9 η ώρα στο σχολείο» , αδιαφορώντας και εκείνος ποιος θα πάει το παιδί στο σχολείο όταν οι γονείς εργάζονται

Το πρόβλημα με τα self test επιβεβαίωσαν και καθηγητές σε φροντιστήρια που με επιστολές τους στο alfavita.gr,  γνωστοποίησαν ανέφεραν ότι είχαν πρόβλημα και δεν παρέλαβαν τα test, με την πρόφαση ότι η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει και ότι δεν το δικαιούνται δωρεάν. 

 

Και πλέον το ερώτημα είναι σαφές. Με ποιο σκεπτικό από την στιγμή που η πλατφόρμα επανήλθε έστω και με προβλήματα την Κυριακή το βράδυ, την Δευτέρα το πρωί δεν μπορούσαν να παραλάβουν τα self test τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και γονείς; Πως ενώ τόσες ημέρες είχε προαναγγελθεί το άνοιγμα των σχολείων,  το υπουργείο Παιδείας δεν φρόντισε να έχουν αποσταλεί τα δωρεάν self test στα φαρμακεία; Εκτός αν τα Φαρμακεία δεν δίνουν τα δωρεάν θέλοντας να πουλήσουν τις δικές τους παραλαβές (κόστος από 6,5 ευρώ-8), βγάζοντας το ανάλογο κέρδος (πράγμα που δεν το πιστεύουμε)   η το υπουργείο Παιδείας  και η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά πηγαίνει με το «βλέποντας και κάνοντας»…Και μάλλον είναι το μόνο λογικό από τα δείγματα που έχει δώσει και στο παρελθόν!

 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…